Adnan Oktar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Harun Yahya)
Ga naar: navigatie, zoeken
Adnan Oktar
[[Bestand:
Foto van Adnan Oktar
|266px|]]
Algemene informatie
Bijnaam Harun Yahya
Geboren Ankara, 2 februari 1956
Overig
Religie islam
Politiek Turks-islamitische unie
Website nl.harunyahya.com

Adnan Oktar, die schrijft onder het pseudoniem Harun Yahya, is in 1956 in Ankara geboren. Na zijn primaire en secundaire onderwijs in Ankara te hebben voltooid, is hij beeldende kunst aan de Mimar Sinan Universiteit van Istanbul en filosofie aan de Universiteit van Istanbul gaan studeren. Sinds de jaren 1980 heeft de auteur vele boeken over geloof gerelateerde, wetenschappelijke en politieke onderwerpen gepubliceerd. Harun Yahya staat bekend als de auteur van belangrijke werken over de openbaarmaking van het bedrog van de evolutionisten, hun ongeldige vorderingen en de donkere banden tussen het darwinisme en bloedige ideologieën zoals het fascisme en het communisme.

De werken van Harun Yahya zijn vertaald in 73 verschillende talen en vormen een collectie van een totaal van meer dan 55.000 pagina's met 40.000 afbeeldingen.

Zijn pseudoniem is een samenstelling van de namen Harun (Aaron) en Yahya (Johannes), ter nagedachtenis aan de twee gewaardeerde profeten die tegen het ongeloof van hun volkeren vochten. De zegel van de Profeet op de omslagen van zijn boeken is symbolisch en is gekoppeld aan de inhoud ervan. Het vertegenwoordigt de Koran (het laatste geschrift) en de Profeet Mohammed (vzmh), de laatste van de profeten. Op basis van de Koran en de soenna (de leer van de Profeet [vzmh]), maakt de auteur het tot zijn doel om elk fundamenteel principe van ongodsdienstige ideologieën te weerleggen en het 'laatste woord' te hebben, om zo volledig mogelijk de bezwaren tegen de godsdienst te verwoorden. Hij gebruikt het zegel van de laatste Profeet (vzmh), die ultieme wijsheid en morele perfectie heeft bereikt, als een teken van zijn voornemen om het laatste woord te bieden.

Alle werken van de auteur hebben één doel: de boodschap van de Koran over te brengen, de lezers aan te moedigen om fundamentele geloof gerelateerde onderwerpen, zoals het bestaan van God, Zijn eenheid en het hiernamaals te overwegen en ongodsdienstige systemen, zwakke grondslagen en perverse ideologieën bloot te leggen.

Harun Yahya bereikt een grote groep lezers in vele landen, van India tot Amerika, van Engeland tot Indonesië, van Polen tot Bosnië, van Spanje tot Brazilië, van Maleisië tot Italië en van Frankrijk tot Bulgarije en Rusland. Sommige van zijn boeken zijn beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Urdu, Arabisch, Albanees, Chinees, Swahili, Hausa, Dhivehi (gesproken op de Maldiven), Russisch, Servo-Kroatisch (Bosnisch), Pools, Maleis, Uygur Turks, Indonesisch, Bengali, Deens en Zweeds.

Zeer gewaardeerd over de hele wereld, zijn deze werken voor veel mensen belangrijk geweest voor het herstel van het geloof in God en het verkrijgen van een dieper inzicht in hun geloof. De wijsheid en oprechtheid in zijn boeken, samen met zijn aparte stijl die gemakkelijk te begrijpen is, heeft direct invloed op iedereen die ze leest. Degenen die deze boeken serieus overwegen, kunnen niet langer het atheïsme of een andere perverse ideologie of materialistische filosofie verdedigen, omdat deze boeken worden gekenmerkt door een snelle effectiviteit, concrete resultaten en onweerlegbaarheid. Zelfs als ze dat blijven doen, zal het alleen maar een sentimentele volharding zijn omdat deze boeken dergelijke ideologieën vanaf hun grondbeginselen weerleggen. Alle moderne bewegingen van ontkenning worden nu dankzij de boeken van Harun Yahya ideologisch verslagen.

Dit is ongetwijfeld een gevolg van de wijsheid en de helderheid van de Koran. Het bescheiden plan van de auteur is om te dienen als een middel in de zoektocht van de mensheid naar de juiste weg van God. Geen materieel gewin kan worden gevonden in de publicatie van deze werken.

Degenen die anderen aanmoedigen om deze boeken te lezen, om hun geest en hart te openen en hen te begeleiden om meer toegewijde dienaren van God te worden, doen anderen hiermee een onschatbare dienst.

Ondertussen zou het alleen een verspilling van tijd en energie zijn om boeken te verspreiden die verwarring in de hoofden van mensen creëren, ze in ideologische verwarring leiden en die duidelijk geen sterke en precieze effecten hebben in het verwijderen van de twijfels in de harten van de mensen, zoals is gebleken uit eerdere ervaringen. Het is onmogelijk voor boeken, bedacht om de literaire kracht van de auteur in plaats van het nobele doel van het redden van mensen die het geloof hebben verloren te benadrukken, om zo'n groot effect te hebben. Degenen die hieraan twijfelen kunnen gemakkelijk zien dat het enige doel van de boeken van Harun Yahya is om ongeloof te overwinnen en de morele waarden van de Koran te verspreiden. Het succes en de impact van deze dienst worden gemanifesteerd in de overtuiging van de lezers.

Met één punt moet echter rekening worden gehouden: de belangrijkste reden voor de aanhoudende wreedheid, conflicten en andere beproevingen doorstaan door de overgrote meerderheid van de mensen is het ideologische overwicht van ongeloof. Dit kan alleen worden beëindigd met de ideologische nederlaag van ongeloof en door het overbrengen van de wonderen van de schepping en de moraal van de Koran, op een manier die mensen kunnen begrijpen en waarnaar mensen kunnen leven. Gezien de toestand van de wereld van vandaag, die tot een neerwaartse spiraal van geweld, corruptie en conflicten leidt, moet deze dienst snel en effectief worden voorzien of het kan te laat zijn.

In dit streven nemen de boeken van Harun Yahya een leidende rol aan. Met de wil van God zullen de boeken van Harun Yahya een middel zijn waarmee mensen in de eenentwintigste eeuw vrede, rechtvaardigheid en geluk zullen bereiken, zoals beloofd in de Koran.

Externe Links[bewerken]

Officiële website van Harun Yahya (Adnan Oktar)
Het bedrog van de evolutieleer
Gratis downloads: Nederlandse boeken van Harun Yahya (Adnan Oktar)