Heath Slocum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Hrath Slocum
2006
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten
Geboorteplaats Baton Touge, Louisiana
Geboortedatum 3 februari 1974
Lengte 173 cm
Gewicht 68 kg
Carrière
Profdebuut 1996
Overwinningen
PGA Tour 4 PGA Tour
3 Nationwide Tour
Laatst bijgewerkt op: 26-3-2011
Portaal  Portaalicoon   Golf

Amateur[bewerken | brontekst bewerken]

Jack Slocum nam zijn zoontje Heath al op jonge leeftijd mee naar de golfbaan. Zijn lagere school was in Bunkie, Louisiana, maar zijn middelbare school was in Milton, Florida. Daarna studeerde Slocum aan de Universiteit van Zuid Alabama in Mobile. Zijn amateursperiode was succesvol, hij werd onder meer drie keer All-American.

Professional[bewerken | brontekst bewerken]

In 1996 werd hij professional en speelde eerst op de Nationwide Tour (NT). In 1997 werd geconstateerd dat hij Colitis ulcerosa had. Hij verloor veel gewicht en kon achttien maanden geen golf spelen. Sindsdien is hij ambassadeur van de Crohn's & Colitis Foundation of America.

Slocum was in 2001 de tweede NT-speler die 72 holes heeft gespeeld zonder een bogey te maken en ook de tweede NT-speler die een 'battlefiel'promotie naar de PGA Tour maakte, dat wil zeggen dat hij door het winnen van toernooien promoveerde.

Sinds 2001 speelt Slocum op de PGA Tour. In 2004 won hij Tuscon Classic met een score van -22. In 2007 mocht hij de World Cup op Mission Hills spelen, waar hij met Boo Weekley na Schotland op de 2de plaats eindigde. In 2008 werd hij 9de bij het US Open, waarna hij in de top-100 stond van de wereldranglijst

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Nationwide Tour[bewerken | brontekst bewerken]

PGA Tour[bewerken | brontekst bewerken]

Teams[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]