Henk van der Werff

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Henk van der Werff
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 1946
Standaardafkorting van_der_Werff
Toelichting
De bovenaangeduide standaardaanduiding, conform de database bij IPNI, kan gebruikt worden om Henk van der Werff aan te duiden bij het citeren van een botanische naam. In de Index Kewensis is een lijst te vinden van door deze persoon (mede) gepubliceerde namen.
Portaal  Portaalicoon   Biologie

Henk van der Werff (1946) is een Nederlandse botanicus. In 1978 is hij gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Utrecht bij Robbert Gradstein.

Van der Werff is actief als conservator en assistent-onderzoeksleider bij de Missouri Botanical Garden. Tevens is hij adjunct-associate professor en onderzoeks-associate professor bij de University of Missouri-St. Louis

Van der Werff is gespecialiseerd in de laurierfamilie (Lauraceae) en de flora van de Galápagoseilanden. In zijn onderzoek met betrekking tot de laurierfamilie, richt hij zich met name op soorten uit Midden-Amerika, Peru, Ecuador en Madagaskar. In deze gebieden heeft hij ook veldwerk verricht.

Van der Werff is (mede)auteur van artikelen in in botanische tijdschriften als Adansonia, American Journal of Botany, Annals of the Missouri Botanical Garden, Blumea, Brittonia, Novon en Systematic Botany. Hij is (mede)auteur van meer dan 200 botanische namen. Hij participeert in de Flora Mesoamericana, een samenwerkingsproject dat is gericht op het in kaart brengen en beschrijven van de vaatplanten van Meso-Amerika.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]