Het Moment van de Waarheid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Het Moment van de Waarheid
Genre Quiz
Speelduur 60 minuten
Presentatie Robert ten Brink
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 6 september 2008
Einde 31 januari 2009 [1]
Netwerk RTL 4
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Het Moment van de Waarheid was een Nederlandse versie van de oorspronkelijke Colombiaanse spelshow Nada más que la verdad. In de Verenigde Staten staat de show bekend onder de naam The Moment of Truth.[2] Het eerste seizoen begon op 6 september 2008 en eindigde op 1 november 2008. In januari 2009 worden 4 nieuwe afleveringen uitgezonden.

Format[bewerken]

Een kandidaat krijgt onder leiding van Robert ten Brink eenentwintig vragen voorgelegd. De kandidaat moet deze vragen naar waarheid beantwoorden. De kandidaat heeft eerder 50 vragen beantwoord toen hij vast zat aan een leugendetector. Van deze 50 vragen zijn voor de uitzending eenentwintig vragen geselecteerd. De kandidaat zal nu wederom de waarheid moeten spreken. Indien de kandidaat weet dat hij tijdens de leugendetectorsessie, niet de waarheid heeft gesproken, dan kan hij dit alsnog doen. Een kandidaat is verplicht te antwoorden zodra de vraag gesteld is.

De familie en/of vrienden van de kandidaat zijn in de studio en krijgen zowel de vragen als antwoorden te horen. De familie en/of vrienden hebben wel de mogelijkheid om op een knop te drukken waarna Robert verder zal gaan met de volgende vraag - het antwoord op de huidige vraag zal dan niet genoemd worden.

Elke keer wanneer de kandidaat de waarheid spreekt op de vraag maakt de kandidaat kans op meer geld, maar wanneer de kandidaat een leugen vertelt, wint hij niets.

Spelverloop[bewerken]

Het hoogste bedrag dat gewonnen kan worden, is € 100.000. De kandidaat kan, nadat de voorafgaande vraag goed is beantwoord, stoppen en het gewonnen bedrag meenemen. Er kan alleen gestopt worden tussen de vragen door. Als de kandidaat de eerste zes vragen goed beantwoordt, krijgt hij € 1.000. Wanneer de volgende vijf vragen goed worden beantwoord, wint de kandidaat € 5.000, na de volgende vier vragen € 15.000, daarna drie vragen goed te hebben beantwoord wint de kandidaat € 35.000, na de volgende twee vragen € 50.000, en na de laatste vraag € 100.000.

Externe links[bewerken]