Het meisje in de trein

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Het meisje in de trein
Oorspronkelijke titel The Girl on the Train
Auteur(s) Paula Hawkins
Vertaler Miebeth van Horn
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Taal Nederlands
Oorspronkelijke taal Engels
Genre Thriller
Uitgever A.W Bruna
Oorspronkelijke uitgever Vlag van Verenigd Koninkrijk Doubleday
Vlag van Verenigde Staten Riverhead Books
Uitgegeven mei 2015
Oorspronkelijk uitgegeven januari 2015
Medium Paperback
Pagina's 360 pagina’s
Grootte 37x217x141 mm
Gewicht 481 gram
ISBN 9789400503885
Verfilming The Girl on the Train
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Het meisje in de trein (Engels: The Girl on the Train) is een psychologische thriller uit 2015 van de Britse schrijfster Paula Hawkins.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Rachel, een gescheiden vrouw die depressief en aan de drank is, rijdt elke dag met de trein van Ashbury naar Londen en terug. Iedere dag stopt de trein bij hetzelfde rode sein nabij een leuke huizenrij in een buitenwijk van Londen. Ze ziet daar steeds een echtpaar, voor haar het perfecte echtpaar dat ze de naam 'Jess' en 'Jason' geeft. Een paar huizen naast dat droomechtpaar wonen haar ex-man en zijn nieuwe partner Anna. Op een dag wordt Megan, de vrouw van het droomechtpaar, vermist. Rachel heeft vanuit de trein iets verdacht gezien en stapt naar de politie waardoor ze betrokken geraakt in een reeks gebeurtenissen die gevolgen heeft voor haar en iedereen die ze kent.

Informatie[bewerken | brontekst bewerken]

Het boek kwam op 1 februari 2015 op nummer één in de The New York Times Fiction Best Sellers of 2015 en stond 16 weken op de eerste plaats. In april waren er al 1,5 miljoen boeken verkocht[1] en in augustus 2016 waren er al naar schatting 11 miljoen boeken wereldwijd verkocht.[2] In 2014 waren de filmrechten al opgekocht door DreamWorks Pictures en de film The Girl on the Train, met Emily Blunt in de hoofdrol, kwam in oktober 2016 in de bioscopen. Het boek won in 2015 de Goodreads Choice Award in de categorie Mystery & Thriller. De rechten werden verkocht in 34 landen en in veel talen vertaald.