Het spijt me

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het spijt me
Genre Verzoeningsprogramma
Speelduur 50 minuten
Presentatie Caroline Tensen (1, 3)
John Williams (2)
Muziek Hans van Eijck, Anita Meyer (zang)
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent Endemol
Uitzendingen
Start 1993 (1)
2011 (2)
2019 (3)
Einde 1999 (1)
Seizoenen 3
Netwerk of omroep RTL
Zender RTL 4
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Het spijt me is een Nederlands televisieprogramma uit 1993 dat werd uitgezonden door RTL 4. De presentatie van het eerste seizoen was in handen van Caroline Tensen. In 2011 kwam een vernieuwde versie, deze werd gepresenteerd door John Williams. In 2019 werd bekend dat het programma na jaren terug keert, met Tensen wederom als presentatrice.

Het was een programma waarbij de kijker getuige kon zijn van verzoeningspogingen na langslepende familie- en/of vriendenruzies. De titelsong werd gezongen door Anita Meyer, waarvan ook een lange versie op cd is verschenen. Ze zong het tijdens een aflevering ook live in de studio. Het programma was eerst een onderdeel van De 5 Uur Show, en werd als Het spijt me een zelfstandig programma.

In 2011 keerde het programma in het winterseizoen terug op RTL 4 met John Williams als presentator. Anita Meyer heeft voor deze reeks een nieuwe versie van de bekende tune ingezongen. Het enige verschil aan de recentere versie van 'Het spijt me' is dat het niet meer in een studio wordt opgenomen, maar op locatie.