Hillview-Adeytown

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hillview-Adeytown
Plaats in Canada Vlag van Canada
Hillview-Adeytown (Newfoundland en Labrador)
Hillview-Adeytown
Situering
Provincie Newfoundland en Labrador
Censusdivisie Divisie Nr. 7
Coördinaten 48° 4′ NB, 53° 55′ WL
Algemeen
Inwoners
(2006)
307
Overig
Netnummer 709
Tijdzone UTC−3:30
Portaal  Portaalicoon   Canada

Hillview-Adeytown is een voormalig local service district en voormalige designated place op het eiland Newfoundland in de Canadese provincie Newfoundland en Labrador.[1][2] Hillview-Adeytown bestond van 1999 tot de opheffing in 2008.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Oprichting[bewerken | brontekst bewerken]

In 1999 besloot de bevolking van Hillview en Adeytown, twee in elkaars nabijheid gelegen plaatsen aan de oostkust van Newfoundland, om zich te verenigen in een local service district (LSD).[3] Het LSD kreeg de naam Hillview-Adeytown en werd tegelijk voor statistische redenen een designated place (DPL). De gemeentevrije plaatsen kregen alzo voor het eerst een vorm van beperkt lokaal bestuur.

Bevolkingsevolutie[bewerken | brontekst bewerken]

De Canadese volkstelling van 2001 stelde vast dat Hillview-Adeytown een bevolkingsomvang van 360 had.[2] In 2006 woonden er nog 307 mensen,[2] wat neerkomt op een daling van 14,7% in vijf jaar tijd.

Opheffing[bewerken | brontekst bewerken]

Op 20 juni 2008 werd het LSD Hillview-Adeytown opgeheven in het kader van de creatie van een groter local service district.[4] De ten oosten van Hillview gelegen plaatsen Hatchet Cove en St. Jones Within sloten zich vanaf die datum aan bij Hillview en Adeytown om alzo het nieuwe LSD Hillview-Adeytown-Hatchet Cove-St. Jones Within te vormen.[4]

Met het oog op de volkstelling van 2011 schrapte Statistics Canada tegelijk ook de designated place Hillview-Adeytown. Het federaal agentschap voegde deze eveneens toe aan een nieuwe DPL genaamd Hillview-Adeytown-Hatchet Cove-St. Jones Within.

Geografie[bewerken | brontekst bewerken]

De grootste plaats van Hillview-Adeytown was het aan Southwest Arm gelegen Hillview. Zo'n 3,5 km ten noorden van Hillview ligt Adeytown, een kleiner dorp gelegen aan Northwest Arm. Beide plaatsen zijn met elkaar verbonden via provinciale route 1, een onderdeel van de Trans-Canada Highway.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]