Hoedhaarpark

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
23-02-2021
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Wat maakt dit zeer jonge park zo bijzonder, nu staat er alleen dat het in Lokeren ligt, meer niet.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Hoedhaarpark
Type Stadspark
Locatie Lokeren, België
Coördinaten 51° 6′ NB, 3° 60′ OL
Oppervlakte 5,69 ha
Opening 2013
Beheerder Stad Lokeren

Het Hoedhaarpark, of kortgezegd Hoedhaar, is een park gelegen in het centrum van de Belgische stad Lokeren.

Toponymie[bewerken | brontekst bewerken]

De naam van het park is origineel afkomstig van de Hoedhaarfabriek die vroeger op het terrein aanwezig was.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Op het einde van de negentiende eeuw werd een haarsnijderij gebouwd en geopend op het Hoedhaarterrein. Lokeren stond namelijk toen bekend om zijn hoeden die internationaal gedistribueerd werden.[1]

In de jaren 1970 werd de fabriek gesloten. Het gebouw stond dus leeg voor 40 jaar, en was een populaire urbex-locatie voor urban explorers.[2]

In 2009 besloot het stadsbestuur het Hoedhaarterrein aan te pakken door er een park van te maken[3]. In het park staat ook een reeks rijhuizen aan de Hoedenmakerstraat in een fabriekstijl met zaagtanddaken, herinnerend aan de originele functie van het terrein.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]