Holland's Next Top Model, seizoen 5

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Holland's Next Top Model 5)
Holland's Next Top Model
seizoen 5
Datum 5 september 2011 - 14 november 2011
Presentatrice Daphne Deckers
Jury Daphne Deckers
Paul Berends
Mariana Verkerk
Bastiaan van Schaik
Coaches Fred van Leer
Marie-Sophie Steenaert
Mariëlle Bastiaansen
Internationale bestemming Vlag van IJsland Reykjavik
Vlag van Spanje Ibiza
Zender RTL 5
Winnaar: Tamara Slijkhuis
Runner-up Elise Winklaar
Tweede runner-up Riquelle Pals
Seizoenchronologie
Portaal  Portaalicoon   Media

Het vijfde seizoen van Holland's Next Top Model (HNTM), een Nederlands realityprogramma van RTL 5, startte op 5 september 2011 en telde 11 afleveringen.

Na vier seizoenen van Holland's Next Top Model besloot RTL in 2009 samen met België een reeks te produceren. Na twee succesvolle seizoenen Benelux' Next Top Model werd er in 2011 weer een nieuw seizoen Holland's Next Top Model aangekondigd. Op 9 mei 2011 werd bekendgemaakt dat er geen derde seizoen van Benelux' Next Top Model zou komen.[1] De Vlamingen zouden met een derde reeks van Topmodel komen.

Voor het reboot-seizoen is het format weer teruggebracht naar dat van het eerste seizoen. Er zijn vier juryleden, bestaande uit hoofdjurylid Daphne Deckers, fotograaf Paul Berends, model en catwalkcoach Mariana Verkerk en stylist Bastiaan van Schaik. Elke aflevering zal er een gast-jurylid in het panel plaatsnemen. De modellen krijgen steun van coach Fred van Leer.[2]

De winnares was de 19-jarige Tamara Slijkhuis uit Apeldoorn. Haar prijzenpakket bestond uit een modellencontract bij Touché Models ter waarde van 75.000 euro, een auto en gezichtsbepalende campagnes van Max Factor en Zalando.[3] Een maand na haar overwinning staat Slijkhuis nog niet aangeschreven op de officiële website van Touché Models als een van de modellen. Wel is finalist Michelle Zwolferink inmiddels onder contract bij Touché Models, maar staat wel op de site aangeboden als model. Één dag nadat bekend werd gemaakt dat Zwolferink een contract heeft bij Touché Models en gepresenteerd werd op de site, stond Slijkhuis ook vernoemd op de site als een van de modellen. In de eerste week van januari bleek ook runner-up Elise een modellencontract te hebben getekend bij Touché Models.

Ook werd tijdens dit seizoen een online modellencontest gehouden. Elk willekeurig meisje kon zich opgeven door een foto op te sturen. De jury koos dan voor het beste model, dat een professionele fotoshoot mocht doen en als VIP aanwezig mocht zijn tijdens de finale. Uiteindelijk won Luca Schoonheijt, het zusje van Alix Schoonheijt finalist Benelux' Next Top Model, seizoen 2, deze contest.[4]

Modellen[bewerken | brontekst bewerken]

Naam Plaats Naam Plaats
Tamara Slijkhuis Winnaar Claudia Makiadi van der Driest 9
Elise Winklaar Runner-up Tirza Tjon Kwan Paw 10
Riquelle Pals 3 Jildis Deumens 11 (gestopt)
Michelle Zwoferink 4 Jellena van Mill 12
Nancy Halsema 5 Gésanne Jongman 13
Mieke Rozeman 6 Sonja Kester 14
Mandy Engels 7 Leontine Sijtsma 15
Roxanne Wassmer 8

Jury en coaches[bewerken | brontekst bewerken]

Jury[bewerken | brontekst bewerken]

Coaches[bewerken | brontekst bewerken]

  • Fred van Leer - Styling
  • Marie-Sophie Steenaert - Make-upartist
  • Mariëlle Bastiaansen - Hairstylist