Home Alone 4: Taking Back the House

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Home Alone 4: Taking Back the House
Regie Rod Daniel
Hoofdrollen Mike Weinberg
French Stewart
Jason Beghe
Première Vlag van Verenigde Staten 3 november 2002
Genre Komedie
Speelduur 83 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Voorloper Home Alone 3
Vervolg Home Alone: The Holiday Heist
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Home Alone 4: Taking Back the House is een Amerikaanse speelfilm uit 2002 onder regie van Rod Daniel. Deze film is een aansluitend vervolg op de eerste twee delen, maar wordt gespeeld door andere acteurs.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

De ouders van Kevin McCallister zijn inmiddels gescheiden. Zijn vader heeft een nieuwe vriendin, Nathalie. Samen wonen zij in een grote, riante villa. Kevin besluit zijn kerstvakantie bij hen door te brengen. Op kerstavond komt de alom bekende inbreker, Marv, samen met zijn nieuwe vriendin Vera inbreken.

Kevin zelf heeft snel in de gaten dat Marv en Vera komen inbreken, en net als de vorige keren plaatst hij vervolgens allemaal boobytraps. Echter zowel zijn vader als Nathalie geloven Kevins verhaal over de boeven niet, terwijl er steeds een ravage in het huis ontstaat. Nathalie draaft uiteindelijk zelfs zover door dat ze denkt dat Kevin haar en zijn vader van elkaar willen scheiden en dat hij door alle schade die hij het huis toebrengt aandacht probeert te krijgen. Kevin vertrouwt ook de butler niet, aangezien die erg geheimzinnig doet, zoals het niet op komen draven als Kevin in het huis oog-in-oog staat met het inbrekers-duo.

Uiteindelijk blijkt het niet de butler te zijn, die bij het inbrekers-duo hoort, maar de werkster.

Aan het eind als Kevin alleen thuis is en met diverse boobytraps de inbrekers te grazen heeft genomen waarna ze worden gearresteerd, dan komen Kate en Peter weer bij elkaar, en barst Nathalie in tranen uit.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]