Disney's Hotel Cheyenne

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Hotel Cheyenne)
Naar navigatie springen Jump to search
Hotel Cheyenne
Walt Disney Parks and Resorts
Nagebouwde tipi's in de tuin van het Hotel Cheyenne
Nagebouwde tipi's in de tuin van het Hotel Cheyenne
Beoordeling Nuvola filesystems services.pngNuvola filesystems services.png (Atout France)
Aantal kamers 1000
Resort Disneyland Paris
Thema Wilde Westen, cowboys
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Toerisme
Disney

Disney's Hotel Cheyenne is één van de zeven hotels gelegen in Disneyland Paris.

Het hotel heeft als thema het Wilde Westen wat overal in het hotel tot uiting komt. Zo staan op de gevels van de veertien gebouwen waarin het hotel verdeeld is de namen van bekende personen uit het Wilde Westen zoals Annie Oakley, Billy the Kid en Sitting Bull. Verder komt de thematiek tot uiting in de decoratie (huifkarren, een fort, tipi's, hoefijzers etc.)

De parken en Disney Village kan men bereiken via de speciale gele bussen die om de tien minuten rijden of men kan lopend. Als men lopend gaat volgt men de Rio Grande, een rivier, welke de scheiding is tussen Hotel Cheyenne en Disney's Hotel Santa Fé.

Thema[bewerken]

In dit voordeelhotel waant men zich in een Hollywood Western. Gasten bevinden zich in het hart van het Wilde Westen met de bijhorende unieke Westernsfeer. In de kamers vindt men een lamp in de vorm van een cowboylaars en een hoefijzer op de deur.

Kamers[bewerken]

In het hotel zijn 1000 kamers. Standaardkamers zijn 21 m² groot.

Kamertypes[bewerken]

Sinds de renovatie in 2017 werd de naamgeving van de kamertypes gewijzigd. Tijdens de gefaseerde renovatie werd de naam Texas kamer gebruikt voor reeds gerenoveerde kamers.

  • Texas kamer: 552 kamers.
  • Dakota kamer: 306 kamers die dichtbij alle hotelfaciliteiten gelegen zijn. Tot 28 maart 2017 heetten deze Buffalo kamers en van 29 maart 2017 tot 20 maart 2018 Buffalo kamer of Texas kamer.
  • Wyoming kamer: 121 kamers bieden de rust van de Rio Grande rivier en een makkelijke toegang naar het wandelpad naar de Disney Parken. Tot 28 maart 2017 heetten deze Rio Grande kamer en van 29 maart 2017 tot 20 maart 2018 standaard kamer of Texas kamer.

Restaurant en bar[bewerken]

  • Chuck Wagon Cafe is een buffetrestaurant met een aantal gerechten uit het Oude Westen (750 plaatsen).
  • In de Red Garter Saloon kan men een koel drankje leegdrinken.

Overige activiteiten[bewerken]

  • Ponyrijden (seizoensgebonden).
  • General Store - Disney Shop.

Renovatie[bewerken]

In 2017 werd het hotel gefaseerd gerenoveerd. De kamers kregen een Toy Story thema en het hotel nam afscheid van de stapelbedden. De 2 voornaamste redenen hiervoor zijn dat deze makkelijker zijn op te maken en dat er regelmatig ongelukken zijn gebeurd met kinderen.