Huibert Boumeester (bankier)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Huibert Boumeester (1960 - 22 juni(?) 2009) was een Nederlandse bankier bij ABN AMRO.

In 1987 begon hij al te werken bij een regiokantoor van ABN AMRO als stagiair te Utrecht en sinds mei 2007 werd hij de tweede man van deze bank. De eerste man binnen ABN AMRO was Rijkman Groenink. Later kreeg hij echter door de fusie met Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander een lagere functie toebedeeld. Hij verhuisde vervolgens naar Londen met een vertrekbonus van 3,8 miljoen euro en kreeg later zelfs ontslag. Sinds zijn ontslag leed hij aan depressiviteit.

Hij heeft daarna nog gewerkt bij vermogensbeheerder Artemis, maar nam daar in maart 2009 ontslag wegens persoonlijke omstandigheden.

Toen hij op 22 juni 2009 niet op een vergadering verscheen, werd hij bij de politie als vermist opgegeven. Hij bleek te zijn vertrokken van zijn huis met twee vuurwapens, waarvoor hij overigens wel een wapenvergunning had omdat hij een fervent jager was.

Op 28 juni 2009 werd uiteindelijk zijn levenloze lichaam aangetroffen in een bos nabij Winkfield, ten westen van Londen. Op 4 juli 2009 werd bevestigd dat het stoffelijk overschot was geïdentificeerd als het lichaam van Huibert Boumeester.