Naar inhoud springen

Ice Age: The Great Egg-Scapade

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ice Age: The Great Egg-Scapade
Ice Age: The Great Egg-Scapade
Alternatieve titel(s) Ice Age: Het Mysterie van de Eieren
Regie Ricardo Cutis
Producent John C. Donkin
Lori Forte
Katie Hasleham
Wes Lui
Carlos Saldanha
Chris Wedge
Scenario Jim Hecht
Voice-over David Cowgill
Hoofdrollen Ray Romano
John Leguizamo
Denis Leary
Muziek Mark Mothersbaugh
Montage Matt Ahrens
Productiebedrijf Blue Sky Studios
House of Cool Studios
Twentieth Century Fox Animation
Première Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
20 maart 2016[1][2]
Genre Animatiefilm
Kinderfilm
Speelduur +/- 25 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Vlag van Canada Canada
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Ice Age: The Great Egg-Scapade (Nederlandse titel: Ice Age: Het Mysterie van de Eieren[3]) is een Amerikaanse/Canadese korte film geregisseerd door Ricardo Cutis uit 2016. Het is de achtste korte film van deze franchise. Het verscheen op 20 maart 2016 op Fox TV.[1][2] Het is dus tevens ook een televisiefilm. De korte film duurt ook veel langer dan de meeste andere korte films van deze franchise. Het werd gemaakt door Blue Sky Studios en is een paasspecial.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Na de gebeurtenissen in de vierde Ice Age-film wonen de dieren terug in hun vallei. Manny, Diego en de rest van de groep maken zich gereed voor Pasen. Manny's dochter Peaches wil echter liever Pasen vieren met haar vrienden. De 2 buidelratten Eddie en Crash hebben echter ook plannen voor een andere feestdag genaamd April Fools' Day en proberen tevergeefs een grap met Peaches uit te halen. Scrat zit intussen tevergeefs achter een eikel aan. Sid heeft echter een nieuwe ingeving. Hij gaat een kinderopvang voor eieren openen zodat hij op de eieren van de dieren past. Manny en Diego vinden Sid's idee maar niks.

Het piratenkonijn Squint woont er na de gebeurtenissen uit die vierde langspeelfilm toevallig ook omdat zijn broer Clint en moeder in die vallei wonen. Wanneer het konijn Manny, Diego en Sid ziet, zint hij op wraak. Hij gaat op Manny af en eist een nieuw schip omdat zij het piratenschip hebben laten zinken. De mammoet Manny stuurt echter Squint moeiteloos weg. Ondertussen valt Sid in de kinderopvang in slaap waarna Squint alle eieren steelt. Wanneer de moeders ontdekken dat alle eieren weg zijn en Sid slaapt, willen ze hem vierendelen. Manny en Diego verhinderen dit en beloven om de eieren te gaan zoeken. Vervolgens komt het konijn Clint aangelopen die zegt dat zijn broer de eieren geschilderd heeft en verstopt heeft. Squint liet echter een schatkaart achter met de locatie van alle eieren. Manny, Diego, Sid en Clint gaan vervolgens alle eieren zoeken waarbij ze zich verwonderen over het schilderen van eieren. Die avond komen ze terug bij de moeders met alle eieren van de schatkaart. Er blijkt echter 1 ei te missen en Squint wil niet onthullen waar het is totdat Scrat langskomt met een ei dat geschilderd is als een eikel. Vervolgens slagen ze erin om ook dat ei te bemachtigen.

Hierna komen alle eieren uit. Manny en de anderen vonden het zoeken naar geschilderde eieren best wel leuk en Sid stelt voor aan Clint om elk jaar eieren te schilderen en ze te verstoppen. Voortaan is Clint de paashaas. Zijn broer Squint komt vervolgens terecht in de vallen van de buidelratten Eddie en Crash waardoor hij het eerste slachtoffer is van een 1 aprilgrap. Squint vlucht vervolgens op het water en gebruikt Scrat's mand om te varen, maar die mand zinkt. Scrat kan hem niet tegenhouden omdat hij vastzit in een stuk chocolade. Peaches beseft dat ze Pasen wil vieren met haar familie.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]