Ignacio Garrido

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Op het KLM Open 2009

Ignacio Garrido (Madrid, 27 maart 1972) is een Spaanse golfprofessional.

Amateur[bewerken | brontekst bewerken]

Ignacio Garrido is de oudste zoon van Antonio Garrido (1944), die nu op de Seniors Tour speelt, maar vroeger regelmatig op het Dutch Open speelde.
In zijn amateurtijd wint Ignacio o.a. English Open Amateur Strokeplay.

Professional[bewerken | brontekst bewerken]

In 1993 wordt Ignacio professional, hij speelt dan handicap + 4. Hij begint op de Challenge Tour, wint de Challenge AGF en eindigt daar op de 10de plaats.
In 1994 speelt hij op de Europese Tour, en heeft daar sindsdien ieder jaar gespeeld.
In 1997 behaalt hij daar zijn eerste overwinning, het Duitse Open. Later dat jaar speelt hij in de Ryder Cup in Valderrama met vader Antonio als caddy.
In 2003 wint hij het PGA Championship op Wentworth.
In 2008 breekt hij tijdens de tweede ronde van het Spaanse Open het baanrecord op de baan van Real Club de Golf de Sevilla met een score van 63 (-9). Op elf van de achttien greens had hij slechts één putt nodig. Hij verliest uiteindelijk de play-off van de Ier Peter Lawrie.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Teams[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]