Ils (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ils
Tagline Vous ne vous sentirez plus jamais en sécurité chez vous
Regie David Moreau en Xavier Palud
Producent Richard Grandpierre
Scenario David Moreau en Xavier Palud
Hoofdrollen Olivia Bonamy
Michaël Cohen
Muziek René-Marc Bini
Montage René-Marc Bini
Cinematografie Axel Cosnefroy
Distributie Mars Distribution (Fr.), A-Film Home Entertainment (Ned)
Première Vlag van Frankrijk 8 April 2006
Genre Thriller/horror
Speelduur 77 min.
Taal Vlag van Frankrijk Frans
Vlag van Roemenië Roemeens
Land Vlag van Frankrijk Frankrijk
Vlag van Roemenië Roemenië
Gewonnen prijzen 0
Overige nominaties 3
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Ils is een Franse thriller/horrorfilm uit 2006 onder regie van David Moreau en Xavier Palud. De film is (losjes) gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In Engelstalige landen kwam Ils uit als Them.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Clémentine (Olivia Bonamy) is een Française die op een school in Boekarest Franse les geeft. Aan het einde van de dag keert ze terug naar huis, waar haar partner Lucas (Michaël Cohen) thuis aan een boek werkt. Samen eten ze en proberen ze nog een film op tv te kijken, voor ze vermoeid naar bed gaan. Clémentine gaat nog even terug naar de woonkamer, omdat ze nog wat schoolwerk na wil kijken.

's Nachts in bed meent Clémentine geluiden te horen op het land rond hun huis. Nadat ze Lucas wakker heeft gemaakt, gaat die buiten kijken. Hij is er getuige van hoe haar auto wordt gestolen, lijkt het. Wanneer Clémentine de politie belt om de diefstal te melden, blijken de gebeurtenissen nog niet ten einde. Het stel gaat op de loop voor onbekende, binnen gekomen indringers. Daarop volgt een lange nacht, waarin het opgejaagde stel de achtervolgers telkens maar net voor blijft.

Bij een poging om te vluchten samen met een onbekend jongetje, dat hen de weg wijst, raken Lucas en Clémentine gescheiden. Zij komt een ladder op, maar Lucas wordt naar beneden geschopt door het achter haar aan klimmende jongetje. Hij blijkt een saboteur. Clémentine hoort Lucas schreeuwen, terwijl hij in handen valt van de achtervolgers. Zelf wordt ze door schijnbaar eindeloze gangenstelsels achtervolgd, totdat ze in de verte daglicht ziet. Eenmaal daarbij aangekomen, komt ze inderdaad bij een uitgang, alleen die is afgesloten door een rooster. Daarop wordt ze (voor de kijker) uit beeld getrokken.

Dagen later worden de lijken van het stel gevonden, meldt de aftiteling. Daarbij wordt vermeld dat de daders verklaarden tot hun acties gekomen te zijn 'omdat het stel niet wilde spelen'.

Trivia[bewerken]