In The Sky

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
In The Sky
Single van:
Nanowar of Steel
Van het album:
Stairway To Valhalla (heruitgave)
Uitgebracht 3 december 2020
Soort drager Cd-single
Opname 2020
Genre Heavy metal
Duur 4:02
Label Napalm Records
Schrijver(s) Edoardo Gattopanceri666 Carlesi, Valerio Mohammed Abdul Storch
Nanowar of Steel
Uranus (2020)   In The Sky
(2021)
  Formia
(2021)
(en) Last.fm-pagina
(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

In The Sky is een single van de Italiaanse comedy-metalband Nanowar of Steel, afkomstig van (de heruitgave van) het album Stairway To Valhalla.[1]

Achtergrond en beschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

In The Sky werd op 3 december 2020 uitgebracht. Het nummer vertelt in eerste instantie over allerlei aardse zaken die ineens in de lucht plaatsvinden, zoals een vuurhaard, brandweermannen, Apple en Steve Jobs in de lucht. In het tweede couplet gaat het juist over gebruikelijke dingen, zoals wolken in de lucht, maar ook de zon, de maan en vliegtuigstrepen in de lucht.

In het refrein wordt een verwijzing naar Stairway to Heaven gemaakt (The ladder in the sky is better than the stairway to heaven); in het tweede couplet zit een verwijzing naar Lucy in the Sky with Diamonds (Lucy in the sky, John Lennon in the sky, George Harrison is also in the sky!).

De band voegde zelf nog toe aan de beschrijving van het nummer:[2]

We also would like to remind everyone that to be in the sky is better than not to be in the sky.

Videoclip[bewerken | brontekst bewerken]

De videoclip werd opgenomen in het pretpark Cinecittà World, in de buurt van Rome.[3] In de videoclip is te zien hoe de bandleden het pretpark verkennen en enkele attracties bezoeken. Bij bepaalde teksten worden nagebootste scènes uit de oude tijd getoond. Ook is de videoclip grotendeels opgenomen met een sepiafilter.