Ingrid Jansen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ingrid Jansen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 11 februari 1983
Land Nederland
Werk
Beroep danseres, actrice en presentatrice
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Ingrid Jansen (Nieuwegein, 11 februari 1983) is een Nederlands danseres, actrice en presentatrice. Nadat ze in 2004 de dansopleiding van Lucia Marthas had afgerond, speelde ze Monica in het televisieprogramma TopStars. In 2008 won ze de SBS6-dansshow Dancing Queen. Jansen presenteert momenteel het RTL-Telekidsprogramma Hooi Hooi en is deelneemster aan het eerste seizoen Sterren Springen Schans op SBS6.

Biografie[bewerken]

Jansen danst sinds haar kindertijd. Eenmaal toegelaten op de dansacademie van Lucia Marthas deed ze ervaring door te dansen achter artiesten als Jody Bernal, EliZe en diverse tv-programma's. Na haar studie danste ze met internationale artiesten als Shakira, Sugababes en werkte met de choreograaf van Michael Jackson.

Jansen presenteerde het kinderprogramma Club Kids op Net5 en zat in de jury van het programma Jetix Megatalent. In 2012 speelde ze de rol van burgemeester in de kinderserie Sinterklaas en het gevaar van de snoepfabriek. In 2012 en 2013 is Jansen een van de jurycoaches van het AVRO-programma AVRO Junior Dance en in 2013 won ze de finale met het duo Kyra & Trijntje. Sinds 2012 is Ingrid een van de gezichten bij RTL Telekids. Voor de kinderzender presenteert ze onder andere Hooi Hooi (met Broer en bloem als Bloem) en Totally Fit Kidz met Mathijs Vrieze.Ook behaalde de finale van het SBS6-programma Sterren Springen Schans. Sinds 2014 is Jansen presentator van de muziekzender Xite daar presenteert ze op donderdag en vrijdag Daily Noice en presenteerde ze ook de genomineerde van de Xite awards. Ook is ze de presentatrice op donderdagavond bij Lucky13 in de Gameroom-app.

Topstars[bewerken]

Nadat Jansen in 2004 afstudeerde, speelde ze Monica in TopStars. Hieruit vloeide het dans en zangduo Bo en Monica voort, waarmee zij samen met haar tegenspeelster Noi Pakon (Bo) enkele nummers uitbracht. In april 2006 brachten ze hun eerste single Gonna be a star uit, gevolgd door This is how we party in augustus. Het laatstegenoemde nummer werd ondersteund door een reclamecampagne op tv. De laatste single die het duo uitbracht was het kerstnummer Please, please, Santa.

Deelname aan Dancing Queen[bewerken]

In 2008 was Jansen te zien in Dancing Queen. Hiervan werd ze op 29 maart 2008 officieel uitgeroepen tot winnares. In de finale nam zij het op tegen Nana. Later was ze ook als danseres in andere televisieprogramma's te zien. Zo was ze een van de twee vaste danseressen die in iedere live-uitzending van Popstars 2009 de deelnemers begeleidde tijdens hun optredens. In 2011 speelt ze in de dansfilm Body Language als Nina, een van de vijf hoofdpersonen.

Filmografie[bewerken]

Ingrid Jansen is te zien in de Nederlandse dansfilm Body Language uit 2011. In 2012 speelde ze een gastrol in On Tour als Josefien, het nichtje van Daan.