AVRO Junior Dance

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Junior Dance
Presentatie Tim Douwsma
Veronica van Hoogdalem
Jury Anna-Alicia Sklias
Sigourney Coper
Shaker
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlandstalig
Uitzendingen
Start 2012
Seizoenen 4
Zender NPO Zapp AVROTROS
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Junior Dance, voorheen "AVRO Junior Dance" was een Nederlands televisieprogramma van de AVROTROS voor kinderen vanaf 10 t/m 15 jaar dat wordt uitgezonden op NPO Zapp.

Programmaopzet[bewerken]

Het programma gaat op zoek naar het beste jeugdige danstalent van Nederland. Het programma was bedoeld om een intervalact te zoeken voor Junior Eurovisiesongfestival 2012. Na een succesvol 1e seizoen, heeft de AVRO besloten om er meer seizoenen aan vast te plakken. Het wordt sindsdien jaarlijks uitgezonden.

In de voorrondes gaan de 3 juryleden (Anna-Alicia Sklias, Sigourney Coper en Shaker) op zoek naar de meest geschikte kandidaten. Na de zoektocht worden de kandidaten in 3 groepen verdeeld en iedere groep wordt aan een van de 3 juryleden gekoppeld. De groepen en juryleden gaan met elkaar de strijd aan in de bootcamp om zo de finalisten uit ieder team te kunnen kiezen. Deze finalisten strijden in 3 liveshows (2 halve finales en 1 finale) tegen elkaar voor de titel van beste danser van Nederland. De eerste twee seizoenen werden gepresenteerd door Ewout Genemans en Kim-Lian van der Meij. Door het vertrek van Van der Meij en Genemans bij de AVRO, waren vervangers nodig en die zijn gevonden in de persoon van Tim Douwsma en Veronica van Hoogdalem.

Winnaars[bewerken]

Jaar Winnaar
2012 Leslie de Koning
2013 Kyra Rumahlewang & Trijntje Lamboo
2014 Noa Meijer
2015 Chantal de Boer

Show[bewerken]

Presentatie[bewerken]

Jury[bewerken]

Externe link[bewerken]