Instituut voor Technologie en Hogere Studies van Monterrey

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Instituut voor Technologie en Hogere Studies van Monterrey
Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey
Instituut voor Technologie en Hogere Studies van Monterrey
Afkorting ITESM, Tec de Monterrey
Locatie Monterrey, Aguascalientes, Apodaca, Tuxtla Gutiérrez, Cd. Juárez, Cd. Obregón, Colima, Cuernavaca, Cd. López Mateos, Santa Catarina, Guadalajara, Guaymas, Pachuca, Irapuato, Torreón, León, Mazatlán, Mexico-Stad, Morelia, Puebla, Querétaro, Saltillo, San Luis Potosí, Culiacán, Hermosillo, Tampico, Toluca, Veracruz, Xalapa, Zacatecas, Mexico
Opgericht 1943
Type Privé
Rector Rafael Rangel Sostmann
Studenten 92.875 (2006)
Website
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het Instituut voor Technologie en Hogere Studies van Monterrey (Spaans: Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey, ITESM) is een universiteit in de Mexicaanse stad Monterrey. Met bijna 100.000 studenten is het de grootste privé-universiteit van het land.

De universiteit is opgericht in 1943 door de zakenman Eugenio Garza Sada. Hoewel de universiteit studies kent op alle terreinen, is ze het befaamdst wegens haar technische studies. Zo was de ITESM de eerste universiteit in Latijns-Amerika die een internetverbinding kreeg. Ook wordt het topleveldomein voor Mexico, .mx, beheerd vanuit de ITESM. Naast de hoofdcampus in Monterrey heeft de ITESM campussen in tientallen steden in Mexico.

Bekende alumni[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie ITESM van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.