Iris Enthoven

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Iris Enthoven
Iris Enthoven
Geboren 8 maart 1994
Geboorteplaats Bussum
Origine Vlag van Nederland Nederland
Beroep youtuber
Jaren actief 2016-heden
Bekend van YouTube
(en) IMDb-profiel
YouTube
Portaal  Portaalicoon   YouTube

Iris Enthoven (Bussum, 8 maart 1994) is een Nederlandse presentatrice en youtuber. Zij is te zien op de YouTubekanalen Concentrate BOLD[1] en Concentrate VELVET[2] van RTL en de muziekzender XITE,[3] New Wave (Talpa) en Roadtrippers (StukTV).

Loopbaan[bewerken | bron bewerken]

Tijdens de middelbare school aan het Willem de Zwijger College danste Enthoven aan de vooropleiding van dansacademie Lucia Marthas. Daarnaast volgde zij toneellessen aan de Jaargang van Kemna.

In mei 2016 behaalde Enthoven haar diploma Economics and Business aan de Universiteit van Amsterdam[bron?] en sinds 9 juli 2020 heeft zij ook een master Digital Marketing behaald. Naast haar studie deed zij journalistieke ervaring op door te schrijven voor het online jongerentijdschrift Spunk, onderdeel van VICE.[bron?]

Hierna volgde Enthoven een opleiding aan de TV Academy. In april 2016 deed zij mee aan de Xite Zoekt Vlogger-wedstrijd.[4] Ze werd verkozen tot de nieuwe presentatrice van de muziekzender. Gedurende de zomerperiode van 2016 presenteerde ze festivalverslagen.

Van 2017 tot 2019 was Enthoven een van de vaste gezichten van de online RTL-platforms Concentrate BOLD en Concentrate Velvet. Hier bedenkt ze inhoud voor en presenteert ze onder andere de programma's Untrained, The Pick Up Line, Big Bang BOLD. In 2017 presenteerde Enthoven de XITE Awards in een uitverkochte Melkweg in Amsterdam. Enthoven was in 2019 en 2020 te zien in serie Roadtrippers op StukTV.

Naast presenteren, is Enthoven ook werkzaam als actrice en stemactrice.[bron?]