StukTV

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
StukTV
Land Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Genre Amusement
Oprichter Giel de Winter
Eigenaar Talpa Network
Presentator(en) Giel de Winter
Thomas van der Vlugt
Stefan Jurriens
Voice-over Daniël Lippens
Bas van Teylingen
Evelien de Bruijn
Producent StukTV
Talpa Network
Startdatum 1 juli 2012[1]
Netwerk Talpa Network
Uploadfrequentie 2× per week
Motto of slagzin Wij gaan stuk voor jou!
Abonnees 2,5 miljoen
Geverifieerd Ja
Creator Awards
 YouTube Silver Play Button 2.svg 100k abonnees 2013
 YouTube Gold Play Button 2.svg 1M abonnees 2016
YouTube
Portaal  Portaalicoon   YouTube

StukTV, ook wel Stuk, is een Nederlands multimediaal platform met de vaste gezichten Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens. Het belangrijkste onderdeel is het YouTube-kanaal, waar vrijwel elke woensdag en zaterdag om 17:00 uur een nieuwe video online komt. De content trekt een ruim publiek, vooral jongeren.[2] Het bedrijf werd in 2012 opgericht en is sinds 2018 eigendom van Talpa.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

StukTV begon met het plaatsen van een vacature op filmvacatures.nl. Bedenker Giel de Winter ging door middel van deze vacature op zoek naar twee andere presentatoren. Als eerste kwam Thomas van der Vlugt erbij. Op 1 juli 2012 ging het kanaal van start via www.stuk.tv. Door middel van castingvideo's werd gezocht naar een derde presentator. Uit tien kandidaten werd Stefan Jurriens door de kijker als winnaar gekozen; hij moest tijdens zijn auditie zoveel mogelijk detectiepoortjes in winkels laten afgaan in Rotterdam.

Op 22 september 2012 zette ze hun verslaggeving omtrent Project X Haren op YouTube en dit betekende de doorbraak van het kanaal.[3][4][1] Al snel besloten ze hun eerdere video's naar YouTube te verplaatsen en het kanaal daar voort te zetten. In 2013 had het kanaal al 100.000 abonnees. In 2016 werd de 1 miljoen abonnees gepasseerd en in november 2018 bereikten ze de grens van 2 miljoen abonnees.[5] Op 1 mei 2021 waren de video's van StukTV in totaal meer dan 1,2 miljard keer bekeken.[6]

De eerste jaren stond het kanaal vooral bekend om de woensdagopdrachten, maar in 2014 begonnen ze ook met de zaterdagseries. Op zondag uploadden ze soms extra afleveringen, meestal is dit gesponsorde content of een extra aflevering van een zaterdagserie. Een aantal seizoenen van Roadtrippers en Het Jachtseizoen is ook op televisie uitgezonden. In 2021 maakte StukTV een speciale serie van Het Jachtseizoen voor SBS6.

In 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019 won het kanaal de VEED Award voor 'Beste YouTube Channel'.[7]

Sinds 1 november 2018 is StukTV eigendom van Talpa. Giel de Winter werd creatief directeur bij de afdeling Social van Talpa en trad toe tot het managementteam.[8]

Woensdagopdrachten (2012-2020)[bewerken | brontekst bewerken]

In 2012 begonnen ze met de woensdagopdrachten en van 13 februari 2013 t/m 28 oktober 2020 werd er steevast elke week een opdracht uitgevoerd die kijkers konden indienen op hun website, waarvan elke woensdag om 17:00 uur een video van 10 tot 15 minuten op hun YouTube-kanaal werd gepost. Bij bepaalde opdrachten nam het drietal het tegen elkaar op en konden er punten worden verdiend; wie zo'n opdracht verloor kreeg een streepje getatoeëerd.

Veel voorkomende opdrachten waren:

  • Illegale overnachtingen (Giel, Thomas en Stefan laten zich insluiten in bijvoorbeeld een winkel of pretpark om er te overnachten)
  • Verstoppertje spelen (bijvoorbeeld in een winkel zonder toestemming)
  • van a naar b (in een rechte lijn, waarbij ze ook door woningen en water moesten)
  • droppings (Giel, Thomas en/of Stefan worden ergens gedropt met bepaalde handicaps)
  • pranks
  • Ravages (bijvoorbeeld verkleed als Sinterklaas of de Kerstman opdrachten uitvoeren in een winkelcentrum of woonwijk)

Het drietal is in die jaren meerdere malen met de politie in aanraking gekomen en hebben diverse boetes gekregen. Ook schreven winkels jaarverboden uit.

Dankzij hun opdrachten verscheen het drietal regelmatig in het nieuws, zoals toen ze in het Willem II-stadion illegaal hadden overnacht en na de publicatie van een filmpje omtrent de beveiliging van Ouwehands Dierenpark,[9] hun verslaggeving van Project X Haren,[10] het maken van een visstick van 258 kilogram,[11] een mensenjacht vanuit een schietende helikopter,[12] het organiseren van een 'kabouterinvasie' in de Efteling,[13] een pizzabezorging bij een bouwmarkt die uit de hand liep,[14] het in brand steken van een caravan[15] en het ontdekken van een aap in de in 1985 opgeheven dierentuin Dierenpark Wassenaar.[16]

Twee video's zijn niet meer op YouTube te vinden. Opdracht 7 Porn in Public, vanwege schending van de YouTube reglementen en opdracht 59 overnachting in een dierentuin, omdat de dierentuin niet blij was met de beelden en een kort geding wilde aanspannen.

In december 2015 moest StukTV in eerste instantie een filmpje van YouTube verwijderen waarin ze 's nachts voor het huis van Enzo Knol en zijn vriendin een grap met vuurwerk en harde muziek uithalen. De drie StukTV-makers hadden naar aanleiding van dit incident een gesprek met Knol in RTL Late Night, waar werd besloten dat het betreffende filmpje weer online mocht.[17]

In oktober 2020 maakte StukTV bekend te stoppen met de woensdagopdrachten, waarna eind oktober 2020 de laatste opdracht online kwam.[18] Daarna zijn nog een aantal compilatieafleveringen gemaakt.

Woensdagseries (2021-)[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2021 worden er (vierdelige) series uitgezonden op de woensdag.

Serie Omschrijving Uitzendperiode Aantal afleveringen
Inbreken Giel probeert bij mensen in te breken. De bewoners hadden zich hiervoor opgegeven. In de serie kwamen ook deskundigen (politie/advocaat) aan het woord. Deze serie had als doel om te laten zien dat inbreken niet loont. 6 januari 2021 t/m 27 januari 2021 4
Stefans Stunt Show Stefan gaat met de crew een serie stunts uitvoeren. Deze serie wordt 18+ gegeven vanwege de hoeveelheid geweld en grof taalgebruik. Er is bij het begin van de video een waarschuwing aangegeven dat deze stunts uitgevoerd worden onder toezicht van medici en professionals, en dat Stuktv afraadt om deze stunts uit te voeren. Deze serie lijkt veel op Jackass. 17 februari 2021 t/m 10 maart 2021 4
Bijdehandjes Elke aflevering houden drie kinderen een spreekbeurt van 1 minuut voor Giel, Thomas en Stefan; hierin vertellen ze wat hun favoriete opdracht is die ze met de mannen van StukTV willen uitvoeren. Met de winnaar wordt in dezelfde video de opdracht uitgevoerd. 7 april 2021 t/m 28 april 2021 4
Straat op Stelten In iedere aflevering zetten ze een compleet willekeurige straat op zijn kop. Dit doen ze door mensen in de straat te achtervolgen of met een bizarre opdracht bij een willekeurig huis aan te bellen. De straat is niet van tevoren ingelicht. 19 mei 2021 t/m 09 juni 2021 4
StukTV op vakantie StukTV gaat op vakantie en onderneemt domme dingen. 7 juli 2021 t/m 28 juli 2021 4
(On)mogelijk Thomas is in de afgelopen zes maanden vier extreme uitdagingen aangegaan, zonder dat Giel en Stefan hiervan op de hoogte waren. Zo leerde hij in een helikopter te vliegen, trainde hij voor een killerbody om op de cover van de Men's Health te kunnen staan, heeft hij zangles genomen om een potentiële nummer-1 hit te kunnen inzingen en werd hij autocoureur. 15 september 2021 t/m 6 oktober 2021 4

Zaterdagseries[bewerken | brontekst bewerken]

Roadtrippers[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Roadtrippers voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Het team van StukTV verkreeg landelijke bekendheid door hun eerste televisieprogramma Roadtrippers.[19] Dit programma werd in 2014 op Veronica TV uitgezonden, en de aflevering werd tevens geüpload op het kanaal van StukTV. Het trio ging de strijd aan tegen een team van Veronica-presentatoren om vanuit Amersfoort zo ver mogelijk de wereld in te reizen met een beperkt budget. Het trio eindigde in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, en versloeg daarmee het team van Veronica, dat eindigde in het Marokkaanse Tan-Tan.

Ook in 2015 deed StukTV mee aan Roadtrippers. Dit keer werd gestart in New York. Het andere team won deze editie met 7937 km tegenover de 4101 km die StukTV aflegde, dankzij een last-minutevlucht naar Hawaï. StukTV eindigde in Canada. Sinds 2015 wordt het programma uitgezonden op RTL 5 in plaats van Veronica TV. Evenals het voorgaande jaar kwamen de afleveringen na de uitzending ook op het YouTube-kanaal.

In 2016 werd StukTV uitgedaagd door het trio Tess Milne, Shelly Sterk en Gwen van Poorten. Het startpunt was Hongkong. StukTV won dit keer de wedstrijd door te eindigen in Finland. De tegenpartij kwam niet verder dan Abu Dhabi.

In 2017 nam het team van StukTV apart van elkaar deel aan Roadtrippers: 8 Friends. De jongens moesten elk acht vrienden, onder wie één reispartner, vinden en met hen op de foto gaan. Als ze de foto door hadden gestuurd, kregen ze een hint om de volgende vriend te kunnen vinden.

In 2018 werd Madtrip gemaakt, zie kopje hieronder.

In 2019 kwam Roadtrippers terug in zijn originele vorm. Iris Enthoven, JayJay Boske en Jessie Jazz Vuijk waren de tegenstanders. De Noordkaap in Noorwegen was het startpunt. Nieuw dit seizoen was dat er ook een team meedeed van drie onbekende Nederlands. De winnaar was het team van drie onbekende Nederlanders, zij eindigden in Casablanca, terwijl team StukTV eindigde in Qrendi en JayJay, Iris en Jessie in Messina.

In 2020 nam team StukTV het op tegen Bizzey, Iris Enthoven en Rijk Hofman. Het derde team van drie onbekende Nederlanders was weer afgeschafd. Het startpunt was Athene, Griekenland en elke team had bij aanvang een tuk-tuk ter beschikking. Het team van Bizzey, Iris en Rijk won uiteindelijk door te eindigen in La Rochelle, terwijl StukTV eindigde in Brussel. Elk jaar werd de serie gesponsord door Mentos.

Madtrip[bewerken | brontekst bewerken]

In 2018 werd het concept van Roadtrippers eenmalig aangepast. De naam veranderde in Madtrip en de jongens van StukTV namen het op tegen Nesim Najih, Dionne Slagter en Peter de Harder. Ze kregen €500 om een auto te kopen en moesten zo veel mogelijk opdrachten uitvoeren (maximaal 100) om de pot zo groot mogelijk te maken. Deze pot kon daarna door iedereen gewonnen worden.

Het Jachtseizoen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Het Jachtseizoen voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

In december 2016 begon de serie Het Jachtseizoen. Hierin slaat elke aflevering een bekende Nederlander op de vlucht voor de mannen van StukTV. Aan hen is het vervolgens de taak om de voortvluchtige binnen 4 uur te pakken te krijgen. De gevangene krijgt een voorsprong van 20 minuten en draagt een zender die elke 10 minuten – in het laatste uur elke 5 minuten – een gps-signaal stuurt. Bij het opsporen van de gevangene heeft StukTV verschillende hulpmiddelen, zoals reisinformatie en locatiegegevens. Ook mogen ze wanneer nodig een drone in de lucht brengen. Degene op wie StukTV jaagt mag niet langer dan 20 minuten in hetzelfde voertuig zitten en mag geen gebouwen betreden, met uitzondering van openbare gebouwen, zoals een treinstation of parkeergarage. Sinds 2018 bezit de uitdager ook een offline button waarmee de apparatuur voor Team Stuk 10 minuten niet gebruikt kan worden, dus er wordt ook geen locatie gedeeld.

Huis op Stelten[bewerken | brontekst bewerken]

In mei 2017 begon een nieuwe serie genaamd Huis op Stelten. Hierin staat elke week een huis van een bekende Nederlander centraal zonder dat diegene het door heeft. Het is de bedoeling dat de jongens van StukTV in een paar uur het huis een complete metamorfose geven in een bepaald thema.

Nr. Uitzenddatum Bekende Nederlander Thema Weergaven
1 20 mei 2017 Ali B Casino 3.245.561
2 27 mei 2017 Laura Ponticorvo Italië 1.957.883
3 3 juni 2017 Giovanni Latooy Stripclub 3.112.427
4 10 juni 2017 Kalvijn Amerika 2.916.913
5 12 augustus 2017 Kaj van der Ree Japan 1.890.509
6 19 augustus 2017 Gerard Ekdom Batman 1.337.136
7 26 augustus 2017 Nienke Plas Theater 1.724.785
8 2 september 2017 Thomas van der Vlugt Playboy Mansion 3.720.989

De Horrornacht[bewerken | brontekst bewerken]

In januari 2018 kwam er een nieuwe serie onder de naam De Horrornacht. Hierin reizen de jongens van StukTV af naar verschillende angstwekkende locaties in verschillende landen om daar een nacht te gaan overnachten.

Nr. Uitzenddatum Horrorplek Weergaven
1 6 januari 2018 Vlag van Roemenië Hoia Baciu, Roemenië 2.416.482
2 13 januari 2018 Vlag van Ierland Leap Castle, Ierland 1.992.082
3 20 januari 2018 Vlag van Italië Poveglia Island, Italië 2.109.524
4 27 januari 2018 Vlag van Tsjechië Hrad Houska, Tsjechië 2.245.603
5 3 februari 2018 Vlag van Frankrijk Oradour-sur-Glane, Frankrijk 1.436.696
6 10 februari 2018 Vlag van Oekraïne Tsjernobyl, Oekraïne 2.075.966

De Kluis[bewerken | brontekst bewerken]

Zie De Kluis (webserie) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

In december 2018 kwam het nieuwe programma De Kluis voor het eerst online. In deze serie bewaken de drie presentatoren een aantal met goudstaven gevulde kluizen. Iedere week probeert een groep overvallers bestaande uit drie bekende Nederlanders de kluis te kraken en de buit mee te nemen. Lukt het de overvallers om meer dan de helft van de goudstaven mee te nemen, dan winnen ze €10.000 voor een goed doel naar keuze. Lukt het de overvallers niet, dan winnen de bewakers en gaat het geld naar een door hen te kiezen goed doel.

Seizoen 1 speelde zich af binnen de Koepelgevangenis in Arnhem.[20] Er werd gespeeld met 70 goudstaven.

Seizoen 2 speelde zich af op het MOB-complex Zwijnsbergen in Elst. Het aantal goudstaven werd teruggebracht naar 50, en zijn er dus maar 25 goudstaven nodig om te winnen. Ook zijn er nu maar een beperkt aantal levens.

Seizoen 3 begon in januari 2021 en werd opgenomen op het Zendstation Lopikerkapel in Lopikerkapel.

Prankoorlog[bewerken | brontekst bewerken]

In Prankoorlog halen Giel, Thomas en Stefan grappen met elkaar uit. Het eerste seizoen verscheen in het voorjaar van 2019. In 2020 volgde er een tweede seizoen. In dit seizoen zitten ze op een andere locatie dan hun eigen huis en wordt er een grappenstand bijgehouden. Degene met de meeste geslaagde pranks wint het 2e seizoen van de Prankoorlog. In seizoen 1 werd er geen stand bijgehouden.

De Hongerige Wolven[bewerken | brontekst bewerken]

Zie De Hongerige Wolven voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

In De Hongerige Wolven zijn er negen kandidaten die het het hele seizoen tegen elkaar opnemen voor de titel 'Alfa Wolf'. Elke aflevering valt de kandidaat met de minste geldwaarde af. De persoon die aan het eind van het seizoen de hoogste geldwaarde heeft, wint het geldbedrag dat hij of zij waard is.

Puberende Bejaarden[bewerken | brontekst bewerken]

In Puberende Bejaarden verkleden Giel, Thomas en Stefan zich in bejaarden om zo onherkenbaar een bucketlist af te werken.

Nr. Uitzenddatum Naam Weergaven
1 6 juli 2019 Chaos in de Efteling 1.834.480
2 13 juli 2019 Vrouwen Versieren 1.162.325
3 20 juli 2019 Trouwen met Jonge Chick 1.303.431
4 27 juli 2019 TV Uitzending Verstoren 1.180.670
5 3 augustus 2019 Poolparty in Fontein 1.262.333
6 10 augustus 2019 BN'ers Pranken 1.025.445
7 17 augustus 2019 Scootmobiel Race 761.819
8 24 augustus 2019 Ouders Pesten 1.334.928

De Drop[bewerken | brontekst bewerken]

In De Drop bezoeken Giel en Thomas elke aflevering een griezelige plek, waar een van hen moet overnachten. Wie, dat wordt bepaald door het prikken van een naald in een voodoopop. Als het Thomas of Giel te veel wordt kunnen ze de zogeheten Paniekknop inzetten, dan worden ze opgehaald. De serie bestaat uit 6 afleveringen, de eerste kwam op 15 februari uit en de laatste op 21 maart. Het is een soortgelijk format als Horrornacht. Op woensdag 1 april kwam er een extra aflevering in de vorm van een opdracht. Dit deden ze omdat het opgenomen werd tijdens de pauze van Stefan, maar Giel en Thomas wilden wel dat ook Stefan een keer ergens moest overnachten.

Seizoen 1 (2020)
Nr. Uitzenddatum Locatie Weergaven
1 15 februari 2020 Vlag van Schotland Loch Ness, Inverness 1.841.629
2 22 februari 2020 Vlag van Ierland Charleville Castle, Tullamore 1.299.940
3 29 februari 2020 Vlag van Zweden Pastorie van Borgvattnet, Borgvattnet 1.398.731
4 7 maart 2020 Vlag van Italië Craco 1.044.137
5 14 maart 2020 Vlag van Oekraïne Catacomben van Odessa, Odessa 942.089
6 21 maart 2020 Vlag van Griekenland Makronisos 873.873
Extra 1 april 2020 Vlag van Nederland Forteiland IJmuiden, IJmuiden 724.039
Seizoen 2 (2021)

In dit seizoen wordt in verband met de coronapandemie alleen locaties in Nederland bezocht. Stefan doet voor het eerst mee dit seizoen.

Nr. Uitzenddatum Locatie Weergaven
1 6 maart 2021 Vlag van Nederland Kasteel Doornenburg, Doornenburg 1.501.450
2 13 maart 2021 Vlag van Nederland Klooster Het Hoompje, Sint Anna ter Muiden 1.126.161
3 20 maart 2021 Vlag van Nederland Kasteel Hoensbroek, Hoensbroek 901.530
4 27 maart 2021 Vlag van Nederland Duivelsberg, Berg en Dal 812.378
5 3 april 2021 Vlag van Nederland Fort 1881, Hoek van Holland 794.854
6 10 april 2021 Vlag van Nederland Huize Halsaf, Zevenaar 667.671

De Stilste Show[bewerken | brontekst bewerken]

In iedere aflevering nemen Giel, Thomas en Stefan het op tegen elkaar en een gast. Ieder spel bestaat uit zes rondes. In iedere ronde moeten één of meerdere kandidaten een bepaalde straf ondergaan. Iedereen moet daarbij zo min mogelijk geluid maken. Wie na alle rondes het minst stil is geweest, is de verliezer en moet een eindstraf ondergaan. Elke aflevering wordt op een andere locatie gespeeld. De rondes en straffen passen steeds bij die locatie. In de aflevering met Tony Junior moest Tony de eindstraf ondergaan door met z'n hoofd in een bak met vogelspinnen te zitten. Dit durfde hij echter niet vol te houden, waarop alle deelnemers deze straf deden.

Seizoen 1 (2020)
Nr. Datum Locatie Gast Verliezer Weergaven
1 30 mei 2020 Kerk Igmar Felicia Igmar Felicia 1.062.732
2 6 juni 2020 Restaurant Sylvana IJsselmuiden Stefan Jurriens 1.473.068
3 13 juni 2020 Koninklijke Schouwburg Henry van Loon Thomas van der Vlugt 912.368
4 20 juni 2020 Yogaruimte JayJay Boske Giel de Winter 985.143
5 27 juni 2020 Examenlokaal/Gymzaal Milan Knol Stefan Jurriens 1.398.710
6 4 juli 2020 Concertzaal Poke Stefan Jurriens 758.015
Seizoen 2 (2021)
Nr. Datum Locatie Gast Verliezer Weergaven
1 29 mei 2021 Tennisveld Klaas van Kruistum Stefan Jurriens 1.000.000
2 5 juni 2021 Dojo Chahid Charrak Chahid Charrak 968.000
3 12 juni 2021 Internationaal hostel Dennis Weening Stefan Jurriens 604.000
4 19 juni 2021 Kunsttentoonstelling Iris Enthoven Thomas van der Vlugt 607.000
5 26 juni 2021 Bioscoop Tony Junior Tony Junior 473.000
6 3 juli 2021 bibliotheek Wolter Kroes Giel de Winter 181.000

Opgesloten[bewerken | brontekst bewerken]

In deze serie wordt iedere week een Bekende Nederlander ontvoerd door een mysterieuze ontvoerder. De mannen van StukTV hebben 5 uur de tijd om de locatie van de ontvoerde BN'er te vinden en hem/haar te bevrijden, door middel van aanwijzingen. Ook de ontvoerde BN'er kan aanwijzingen verkrijgen door opdrachten uit te voeren. Deze kan hij of zij dan doorbellen aan Giel, Stefan en Thomas.

Nr. Datum Opgesloten BN'er Bevrijd Locatie BN'er Weergaven
1 11 juli 2020 Bilal Wahib Ja Moerdijk 1.508.845
2 18 juli 2020 Kalvijn Ja Zandvoort 1.120.982
3 25 juli 2020 Boef Nee Ankeveen 1.200.943
4 1 augustus 2020 Jessie Jazz Vuijk Nee Zeewolde 725.857
5 8 augustus 2020 Britt Dekker Ja Emst 683.031
6 15 augustus 2020 Dylan Haegens Ja Werkendam 678.905
7 22 augustus 2020 Stefan de Vries Nee Zaandam 531.213

Dit seizoen was Bas Smit de mysterieuze ontvoerder.

Politieachtervolging[bewerken | brontekst bewerken]

Special

Deze serie begon met een speciale aflevering op woensdag 17 maart 2021 waarin drie dames als Team Girls (Dionne Slagter, Anna Nooshin en Mikky Kiemeney) de kluis van een club leegroven en het eiland Texel proberen te ontvluchten. Aan team Stuk om dat te voorkomen en de dames met de buit (€1.000.000) in te rekenen. Het spel duurt 90 minuten. De aflevering met de naam achtervolging werd mogelijk gemaakt door Netflix, de aflevering stond in het teken van hun nieuwe serie Sky Rojo.

Afleveringnummer Uitzenddatum Winnende team Bedrag Kijkcijfers
1 17 maart 2021 Team Girls 100.000 791.161
Seizoen 1

Precies een maand later begon de echte serie waarbij team Stuk zelf een roof heeft gepleegd en met de buit (€ 1.000) 90 minuten uit de handen van een politieteam moeten zien te blijven. De politie beschikt over drie auto's en zien in auto 1 constant de locatie van Giel, Stefan en Thomas. De mannen winnen het spel als ze in de laatste 2 minuten de buit bij de handlanger weten te krijgen en op deze manier weten te ontsnappen. In aflevering 4 werd het spel tijdelijk stilgelegd. Dit omdat Giel bij het safehouse z'n hoofd stootte en het gehecht moest worden.

Afleveringnummer Uitzenddatum Locatie roof Gearresteerd Ontsnapt Winnende team Bedrag Kijkcijfers
1 17 april 2021 Huis ter Duin, Noordwijk Thomas & Stefan Giel Team StukTV €450,- 1.372.825
2 24 april 2021 Kasteel Groeneveld, Baarn Thomas & Stefan Giel Team StukTV €450,- 854.324
3 1 mei 2021 Paleis Het Loo, Apeldoorn Giel & Thomas Stefan Team StukTV €150,- 671.595
4 8 mei 2021 Villa Otterlo, Otterlo Giel, Thomas & Stefan Team Politie €0,- 548.568
5 15 mei 2021 Korenmolen De Hoop, Bunschoten Giel, Thomas & Stefan Team Politie €0,- 501.919
6 22 mei 2021 Giethoorn Giel, Thomas & Stefan Team Politie €0,- 500.952

Het eerste seizoen telt zes afleveringen.[21]

Vriendendienst[bewerken | brontekst bewerken]

Deze serie startte op 17 juli 2021. In deze serie maakt team Stuk vrienden in de nacht wakker om de meest gekke opdrachten uit te voeren. Het doel is om hierbij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de vriendenpot. De hoofdprijs bedraagt 1200 euro. Deze wordt alleen weggegeven als geen van de vrienden een opdracht weigert.

Nr. Datum Bedrag aantal vrienden die opdracht uitvoerden Weergaven
1 17 juli 2021 700 4/5
2 24 juli 2021 1050 4/5
3 31 juli 2021 1000 4/5
4 7 augustus 2021 1000 4/5
5 14 augustus 2021 450 3/5
6 21 augustus 2021 250 2/5

Locatie Onbekend[bewerken | brontekst bewerken]

Op 11 september startte er een nieuwe serie genaamd Locatie Onbekend. Hierin moet team Stuk tegen andere teams strijden om zo snel mogelijk een eindpunt te bereiken.

Nr. Datum Locatie Tegenstanders Winnende team
1 11 september 2021 Vlag van Faeröer Faeröer JayJay Boske, Juultje Tieleman & Govert Sweep Team Stuk
2 18 september 2021
3 25 september 2021 Vlag van Georgië Georgië Hanwe Chang, Koen van Heest & Raoul de Graaf Team Hanwe, Koen en Raoul
4 2 oktober 2021
5 9 oktober 2021 Vlag van Bulgarije Bulgarije Jasper Demollin, Stijn van Vliet & Tim Senders Team Jasper Stijn en Tim
6 16 oktober 2021

Muziek en optredens[bewerken | brontekst bewerken]

In 2014 en 2015 organiseerde StukTV een ontmoetingsevenement voor fans. Tijdens deze evenementen traden de mannen op als dj en konden de fans ook zelf opdrachten uitvoeren die StukTV in hun YouTube-programma had uitgevoerd.

In mei 2015 bracht StukTV een single uit samen met Kraantje Pappie & Cazz Major, getiteld De hele nacht door.[22]

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
De Hele Nacht Door 29 mei 2015 23-05-2015 tip13 - met Kraantje Pappie & Cazz Major / tip8 in de Single Top 100
Als De Zon Opkomt 6 juni 2016 - met Wiep Laurenssen / tip15 in de Single Top 100
Opgeturnt 16 september 2016 - met Kraantje Pappie
Vannacht 14 juli 2017 - met Wolter Kroes / tip5 in de Single Top 100
Miljoen 3 augustus 2017 - met Ruben Annink / tip in de Vlaamse Ultratop 50
Put Your Drinks Up 21 augustus 2017 - met Tony Junior
Badman 28 september 2017 - met Tony Junior
Vampire 28 september 2017 - met Tony Junior
Bump It Up 28 september 2017 - met Tony Junior
Morgen Weer 23 maart 2018 - met Kid de Blits
Marguareth 5 oktober 2018 - met Jebroer
Max-a-million 21 juni 2019 - met Taylor Walcott
Flessie Water 12 juli 2019 - met DJ Punish en Donnie & Mr. Polska
Puberbrein 20 maart 2020 - met zanger Kafke / tip6 in de Single Top 100
Viva Hollandia (2021) 31 mei 2021 19-06-2021 tip18 - met Wolter Kroes

Prijzen en nominaties[bewerken | brontekst bewerken]

Jaar Prijs Categorie Resultaat Ref.
2015 VEED Awards Beste YouTube Channel Gewonnen [23]
2016 VEED Awards Beste YouTube Channel Gewonnen [24]
2017 VEED Awards Beste YouTube Channel Gewonnen [25]
2017 VEED Awards Beste Prank Channel Gewonnen
2017 Hashtag Awards Beste Entertainment Video voor Jachtseizoen Gewonnen
2018 Zapplive Awards Beste YouTube-kanaal Gewonnen [26]
2018 Zapplive Awards Beste Serie voor Jachtseizoen Gewonnen
2018 VEED Awards Beste YouTube Channel Gewonnen [27]
2018 VEED Awards Beste Serie voor Jachtseizoen Gewonnen
2018 The Best Social Awards Beste Youtuber Gewonnen [28]
2018 Hashtag Awards Diamond Award Gewonnen
2019 Zapplive Awards Beste Youtuber Gewonnen [29]
2019 VEED Awards Beste YouTube Channel Gewonnen [30]
2019 VEED Awards Beste Serie voor Jachtseizoen Gewonnen
2019 VEED Awards Beste Muziek Youtuber Gewonnen
2019 Nickelodeon Kids' Choice Awards Favoriete Grappenmaker Gewonnen [31]
2019 The Best Social Awards Beste Youtuber Gewonnen [32]
2019 Televizier-Ster Online-videoserie met Jachtseizoen Genomineerd [33]
2020 Zapplive Awards Beste YouTube-kanaal Gewonnen [34]
2020 Zapplive Awards Favoriete Online Serie: De Kluis Gewonnen
2020 Televizier-Ster Online-videoserie met Jachtseizoen Genomineerd [35]
2021 Zapp Awards Beste YouTube kanaal Genomineerd
2021 Zapp Awards Beste Online Serie: Roadtrippers Gewonnen

Wereldrecord[bewerken | brontekst bewerken]

Op 2 december 2014 braken de drie mannen van StukTV het wereldrecord grootste visstick maken, met een gewicht van 258 kilo. Het oude record van 136 kilo stond op naam van de Duitser Michael Gorich.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]