Giel de Winter

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Giel de Winter
Giel de Winter STUK.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Giel Roland de Winter
Geboren 26 april 1990
Geboorteplaats Nijmegen
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 2011-heden
Beroep YouTuber, presentator, dj, creatief directeur
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Giel de Winter (Nijmegen, 26 april 1990) is een Nederlandse online persoonlijkheid, dj, presentator en creatief directeur bij Talpa Social. De Winter kreeg vooral naamsbekendheid nadat hij het YouTube-kanaal StukTV startte, waarmee hij uiteindelijk zes VEED Awards won in de jaren 2015 tot en met 2018.

Levensloop[bewerken]

StukTV[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie StukTV voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Sinds september 2011 is De Winter een van de presentatoren van het YouTube-kanaal StukTV, waar hij medeoprichter van is. Aanvankelijk begon het kanaal alleen met De Winter en Thomas van der Vlugt maar hier werd later Stefan Jurriens aan toegevoegd. StukTV begon op hun eigen website maar het platform verspreidde zichzelf al snel naar YouTube vanwege de stijgende populariteit. Tijdens opnames voor StukTV in 2016 werden De Winter en twee andere programmamakers opgepakt voor brandstichting in Leeuwarden.[1] Het kanaal van De Winter bereikte eind november 2018 de mijlpaal van meer dan 2 miljoen abonnees.

Televisiecarrière[bewerken]

De Winter verscheen in 2014 voor het eerst op televisie in het RTL 5-programma Roadtrippers. Dit programma werd zowel op de televisie als op StukTV uitgezonden. In het programma zijn er verschillende teams die als deelnemers meedoen. Ze filmen en presenteren alles zelf. In het programma verscheen De Winter samen met Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt als Team StukTV. Ondanks dat er in elk seizoen nieuwe teams komen bleef Team StukTV elk seizoen terugkomen. In seizoen 4 ging het programma verder onder de naam Roadtrippers 8 Friends en vormde De Winter een team met youtuber Kelvin Boerma. De Winter wist het eerste, derde en vierde seizoen te winnen met zijn team.

Sinds begin 2016 is De Winter programmamaker bij RTL.[2] Daarnaast verscheen De Winter in ditzelfde jaar als presentator en panellid in het RTL 5-programma Galileo. Galileo is een populair-wetenschappelijk programma waarin De Winter opmerkelijke experimenten uitvoert; zo werd hij onder andere levend begraven in een glazen kist.[3] In ditzelfde jaar stond De Winter centraal in een van de afleveringen van Linda's Mannen; hierin volgde Linda Hakeboom hem een jaar lang.[4]

In 2017 keerde De Winter terug op televisie. Hij was te zien in het RTL 4-programma Het Perfecte Plaatje en het AVROTROS-programma The Big Escape. Hij wist in beide programma’s de finale te halen, maar eindigde uiteindelijk bij beide programma’s als tweede.

Begin 2018 was De Winter te zien in het RTL 4-programma Weet Ik Veel en eindigde op de tweede plek. Tevens was hij in augustus 2018 te zien in een gastrol in de film van collega youtuber Dylan Haegens genaamd De Film van Dylan Haegens.

Op 31 oktober 2018 werd bekend gemaakt dat De Winter toe zou treden als Creative Director binnen Talpa op de afdeling Social, na de overname van StukTV door Talpa.

Filmografie[bewerken]

Televisie / YouTube als presentator
Jaar Productie Opmerkingen
2011-heden StukTV Presentatietrio met Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens
2014-2017 2019-Heden Roadtrippers Reisprogramma waarin verschillende teams, waaronder StukTV, de strijd met elkaar aan gaan.
2016 Stuk voor Afrika StukTV zet zich in voor Afrika
2016-heden Jachtseizoen Serie op StukTV: Bekende Nederlanders en youtubers moeten 4 uur lang uithanden blijven van StukTV.
2016 Galileo Testpanel en itempresentator
2017 Huis op Stelten Serie op StukTV: Huizen van bekende Nederlanders en youtubers worden door StukTV een totale metamorfose gegeven.
2018 De Horrornacht Serie op StukTV: StukTV reist naar verschillende plekken om daar spookachtige plaatsen te bezoeken en er te overnachten.
2018 Mad Trip Reisprogramma waarin verschillende teams, waaronder StukTV, de strijd met elkaar aan gaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen door het uitvoeren van opdrachten.
2018-2019 De Kluis Serie op StukTV: Drie bewakers, de presentatoren van StukTV, bewaken een viertal kluizen die ieder een grote voorraad goud kunnen bevatten. Iedere aflevering proberen drie overvallers de kluis waar het goud in zit te legen.
2019 Puberende bejaarden Serie op StukTV: De drie heren van StukTV gaan in samenwerking met Tele 2 verkleed als bejaarden verscheidende opdrachten van hun Bucket list afstrepen.
Televisie als deelnemer
Jaar Productie Opmerkingen
2016 Linda's Mannen Presentatrice Linda Hakeboom volgde De Winter één jaar lang
2017 The Big Escape Geëindigd op de tweede plek in de finale
2017 Het Perfecte Plaatje Geëindigd op de tweede plek in de finale
2018 Weet Ik Veel Geëindigd op de tweede plek
2018 Professor Nicolai en Dr. Beckand Meerdere afleveringen
2018 Een goed stel hersens Vormde een team met zijn moeder
2018 De Film van Dylan Haegens
2019 Ik hou van Holland Team Jeroen

Prijzen[bewerken]

Jaar Prijs Categorie Resultaat
2015 VEED Awards: Beste YouTube Channel (met StukTV) Gewonnen[5]
2016 VEED Awards Beste YouTube Channel (met StukTV) Gewonnen[6]
2017 VEED Awards Beste YouTube Channel (met StukTV) Gewonnen[7]
2017 VEED Awards Beste Prank Channel (met StukTV) Gewonnen[7]
2017 Hashtag Awards Beste Entertainment Video voor Jachtseizoen Gewonnen
2018 Zapp Awards Beste YouTube-kanaal (met StukTV) Gewonnen[8]
2018 Zapp Awards Beste Serie voor Jachtseizoen (met StukTV) Gewonnen[8]
2018 VEED Awards Beste YouTube Channel (met StukTV) Gewonnen[9]
2018 VEED Awards Beste Serie voor Jachtseizoen (met StukTV) Gewonnen[9]
2018 The Best Social Awards Beste YouTuber (met StukTV) Gewonnen[10]
2018 Hashtag Awards Diamond Award (met StukTV) Gewonnen

Externe link[bewerken]