RTL Late Night

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
RTL Late Night
De studio in het NH Schiller Hotel
De studio in het NH Schiller Hotel
Genre Praatprogramma
Speelduur 70 minuten
Presentatie Humberto Tan
Peter van der Vorst (vervanger, 2016)
Beau van Erven Dorens (vervanger, 2017)
Muziek Stephen Emmer
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Locatie American Hotel, Amsterdam (2013-2014)
Schiller Hotel, Amsterdam (2014-heden)
Productie
Producent Blue Circle
Uitzendingen
Start 26 augustus 2013
Seizoenen 4
Netwerk of omroep RTL
Zender RTL 4
Website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

RTL Late Night is een Nederlands praatprogramma dat iedere werkdag tussen 22.30 en 23.40 uur wordt uitgezonden op de Nederlandse commerciële zender RTL 4 en wordt gepresenteerd door Humberto Tan. Peter van der Vorst was t/m 2016 de vaste vervanger van Tan. In de zomer van 2017 is Beau van Erven Dorens de vervanger. De presentator wordt bijgestaan door sidekick Luuk Ikink (2013-2016), Marieke Elsinga (2016-heden) of Jan Jaap van der Wal (vaste vervanger). Per 5 mei is Ikink weer maandelijks te gast met trending Youtube video's. Hij bespreekt deze aan tafel.

In het programma zitten dagelijks andere bekende en onbekende gasten aan tafel om te discussiëren over actuele nieuwsonderwerpen. Onder anderen Richard Groenendijk, Jan Heemskerk, Michiel Vos, Jan van Hooff, Goedele Liekens, Frits Spits, Saskia Noort, Arjan Postma, Peter R. de Vries, Gerard Ekdom, Bart Peeters en Jan Jaap van der Wal zijn of waren in vele uitzendingen te zien.

De tune van het programma is geïnspireerd op het nummer She's a Superlady van Luther Vandross.

In het najaar van 2014 werd iedere aflevering afgesloten met de nachtgroet van Lange Frans. Vanaf halverwege februari 2015 was enkele weken de cartoon Toos & Henk van Paul Kusters te zien in het programma.

Seizoen 1 werd uitgezonden vanuit het American Hotel in Amsterdam. Sinds seizoen 2 komt het praatprogramma vanuit het NH Schiller op het Rembrandtplein te Amsterdam. Het programma moest een andere locatie zoeken, omdat het vanwege de toenemende populariteit voor overlast zorgde.

RTL Late Night Zomer[bewerken]

In 2014 en 2015 waren er geen uitzendingen van begin juni t/m eind augustus. In 2016 ging het programma door tot en met eind juli. In de maand juli nam Peter van der Vorst de presentatie op zich. Jan Jaap van der Wal verving Luuk Ikink als sidekick. In de zomer van 2017 zal Beau van Erven Dorens de presentatie op zich nemen.

Geschiedenis[bewerken]

In 2005 verhuisde het praatprogramma Barend & Van Dorp naar televisiezender Talpa. Sindsdien was er geen talkshow meer op de late avond bij RTL 4 te zien. Nederland 1 begon in 2006 met het praatprogramma Pauw & Witteman, dat op werkdagen tussen 23.00 en 0.00 uur te zien was en een succes werd. Om de concurrentie aan te gaan met Nederland 1 besloot RTL 4 een nieuw praatprogramma te lanceren. Het programma zou aanvankelijk in ieder geval tot eind 2013 uitgezonden worden, maar door het succes ging het programma in januari 2014 verder.

Foto's[bewerken]