JayJay Boske

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
JayJay Boske
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam JayJay Boske
Geboren 6 januari 1986
Origine Vlag van Nederland Nederland
Beroep Presentator
Jaren actief 2009 — heden
Bekend van BNN, Veronica, RTL
Portaal  Portaalicoon   Media

JayJay Boske (Utrecht, 6 januari 1986) is een Nederlandse televisiepresentator en voormalig rugbyspeler.

Levensloop[bewerken]

Boske verhuisde op 18-jarige leeftijd naar Newcastle om als professioneel rugbyspeler aan de slag te gaan bij de Newcastle Falcons. Eerder in Nederland speelde hij bij de Rugby Club Hilversum, waar hij onder andere met Schots international Tim Visser samen speelde. Na drie jaar raakte hij geblesseerd tijdens de County Cup Finale en stopte tijdelijk met rugby. Terug in Nederland hervatte hij twee jaar later zijn carrière bij de Rugby Club Hilversum, waarmee hij vijf keer landskampioen werd.

In dezelfde periode werd Boske actief voor de BNN University, waar hij radio leerde maken en korte interviews afnemen. Na vier jaar maakte hij de overstap naar Veronica, waar hij meerdere programma's presenteerde, zoals de programma's Brouwersch en De Fukkers. Hij nam in 2014 en 2015 deel aan het reisprogramma Roadtrippers, waarmee hij het samen met twee anderen opnam tegen het team StukTV wie in een bepaaldetijd al liftend de meeste kilometers kon afleggen.

Boske maakte in 2015 de overstap naar RTL, waar hij hij het Wereldkampioenschap rugby en preproloog van Parijs-Dakar presenteerde. Verder werkte hij mee aan het programma Wie is de Sjaak?. In 2016 nam de oud-rugbyer deel aan Expeditie Robinson, waar hij opviel door de vriendschap die hij sloot met Bertie Steur ("boerin Bertie"), de uiteindelijke winnaar van het programma, op het zogeheten afvallerseiland. In hetzelfde jaar was Boske deelnemer aan het programma Jachtseizoen van StukTV.

Naast zijn televisieactiviteiten is Boske actief op Youtube. Zijn eigen kanaal heet Day 1. Hij plaatst regelmatig video's waarin hij met een bekend persoon dieper ingaat op zijn of haar specialisme. Daarnaast presenteert hij op Concentrate Bold, een Youtube-kanaal waarmee RTL mannelijke kijkers aan zich probeert te binden.