Isobyl la Croix

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Isobyl la Croix
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 1933
Standaardafkorting la_Croix
Toelichting
De bovenaangeduide standaardaanduiding, conform de database bij IPNI, kan gebruikt worden om Isobyl la Croix aan te duiden bij het citeren van een botanische naam. In de Index Kewensis is een lijst te vinden van door deze persoon (mede) gepubliceerde namen.
Portaal  Portaalicoon   Biologie

Isobyl la Croix (1933) is een Britse botanica.

Ze studeerde botanie aan de University of Edinburgh. Na haar afstuderen verbleef ze 22 jaar in de tropen, met name in Afrika. Hier verzamelde, bestudeerde en kweekte ze orchideeën.

La Croix heeft een aantal boeken over Afrikaanse orchideeën op haar naam staan, waaronder Epiphytic Orchids of Malawi (1983), Orchids of Malawi (1991), Flora Zambesiaca Orchidaceae (1995, 1998) en African Orchids in the Wild and in Cultivation (1997). Daarnaast is ze de auteur van orchideeën-encyclopedieën als The New Encyclopedia of Orchids (2008) en Flora's Orchids (2005, samen met Ned Nash). Ook heeft ze bijgedragen aan artikelen in wetenschappelijke tijdschriften als Curtis's Botanical Magazine en Kew Bulletin. Ze heeft hierbij onder meer samengewerkt met Phil Cribb.

La Croix is voor de Royal Horticultural Society de redacteur van The Orchid Review, een tijdschrift over orchideeën dat sinds 1893 bestaat.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]