It Takes Two (1995)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
It Takes Two
Tagline When it comes to making the perfect match...Two heads are better than one! Especially if they look exactly alike.
Regie Andy Tennant
Producent Jim Cruickshank
James Orr
Scenario Deborah Dean Davis
Hoofdrollen Ashley Olsen
Mary-Kate Olsen
Steve Guttenberg
Kirstie Alley
Muziek Sherman Foote
Montage Roger Bondelli
Cinematografie Kenneth D. Zunder
Distributie Rysher Entertainment
Première 1995
Genre Komedie / Familie / Romantiek
Speelduur 96 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Gewonnen prijzen 1
Overige nominaties 3
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal:  Film

It Takes Two is een film uit 1995 onder regie van Andy Tennant.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

De film gaat over twee negenjarige meisjes, Amanda Lemmon en Alyssa Callaway. De eerste is een weeskind en staat op het punt geadopteerd te worden door de afschuwelijke familie Butkis. Eigenlijk wil ze dat haar maatschappelijk werkster Diane Barrows haar adopteert, maar dat kan niet vanwege Diane's lage salaris. Alyssa is de dochter van rijke weduwnaar Roger Callaway. Hij gaat trouwen met de afschuwelijke Clarice Kensington, een kinder- en baseballhater.

Alyssa wil het huwelijk voorkomen, maar weet niet hoe. Ze loopt weg en komt in Camp Callaway, waar Amanda en de andere weeskinderen op kamp zijn. Amanda is op hetzelfde moment bij Alyssa's huis, omdat ze wil laten zien dat ze niet bang is voor het 'spook van Callaway' dat daar zou zijn. Zo wisselen ze van rol, want in het kamp denken ze dat Alyssa Amanda is en bij Alyssa thuis andersom.

Ze lopen allebei weer weg, terug naar de plek waar ze vandaan komen. Dan komen ze elkaar tegen in het bos en schrikken zich kapot. Maar als blijkt wie ze zijn en waar ze geweest zijn, sluiten ze een verbond. Ze wisselen een paar dagen van leven en Amanda belooft om Clarice weg te jagen. Tegelijkertijd proberen ze Diane en Roger aan elkaar te koppelen, wat aardig lukt ook. Maar dan gaat het mis, want Alyssa is verdwenen! Ze is geadopteerd door de familie Butkis, want iedereen denkt dat zij Amanda is. De Butkisjes blijken zoveel kinderen te willen, omdat ze die goedkoop kunnen laten werken in het familiebedrijf, een ijzersloop.

Amanda, die bruidsmeisje moet zijn op de bruiloft van Alyssa's vader (omdat iedereen natuurlijk denkt dat zij Alyssa is), overtuigt de butler Vincenzo dat zij niet Alyssa is en gaat ervandoor, zodat ze samen met Diane Alyssa kan redden. Dan kunnen ze samen de bruiloft van Clarice en Roger stoppen.

Uiteindelijk komt alles goed: Clarice wordt afgewezen en stormt woedend de kerk uit, waarbij ze roept: "Ik ben nog nooit zo vernederd!"

Waarop Alyssa antwoordt: "Wedden?", en op Clarice's sleep trapt zodat de jurk scheurt en iedereen haar ondergoed ziet. Vervolgens neemt Roger Diane tot vrouw en worden Amanda en Alyssa zusjes.

Trivia[bewerken]

Rolverdeling[bewerken]

Acteur Personage
Olsen, Ashley Ashley Olsen Alyssa Callaway
Olsen, Mary-Kate Mary-Kate Olsen Amanda Lemmon
Guttenberg, Steve Steve Guttenberg Roger Callaway
Alley, Kirstie Kirstie Alley Diane Barrows
Bosco, Philip Philip Bosco Vincenzo
Sibbett, Jane Jane Sibbett Clarice Kensington
Grisom, Michelle Michelle Grisom Carmen