Jan Cremers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jan Cremers
Jan-cremers.jpg
Algemene informatie
Volledige naam J.M.B. Cremers
Geboren 3 mei 1952
Partij PvdA
Politieke functies
2008-2009 Lid Europees Parlement
Parlement.com (biografische informatie)
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

J.M.B. (Jan) Cremers (Limbricht, 3 mei 1952) is een Nederlands socioloog en voormalig politicus namens de Partij van de Arbeid (PvdA).

Hij studeerde organisatie- en ontwikkelingssociologie aan de Katholieke Hogeschool Tilburg en was werkzaam als docent en als ambtenaar op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook was hij lid van het bestuur van het Europees Vakverbond en directeur van het Gemeenschappelijk Begeleidingsinstituut Ondernemingsraden (GBIO). Vanaf voorjaar 2007 is hij verbonden aan het Amsterdams Instituut voor Arbeidstudies van de Universiteit van Amsterdam.

Van 8 mei 2008 tot 14 juli 2009 was hij Europarlementariër als vervanger van Edith Mastenbroek. Na de Europese Parlementsverkiezingen van 2009 keerde hij niet terug in het Europees Parlement, omdat Judith Merkies hem met voorkeurstemmen passeerde.

Hij werkt als wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit van Amsterdam en de Tilburg University. In november 2013 ontving hij een eredoctoraat van de Universiteit van Westminster voor zijn publicaties over Europees sociaal beleid.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Voorganger:
Enrico Kirschen
Algemeen secretaris van de EFBWW
1989 - 1999
Opvolger:
Harrie Bijen