Jan Veldhuis

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jan G.F. Veldhuis
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Johannes Gerardus Franciscus Veldhuis
Geboren 4 oktober 1938
Titulatuur dr. h.c.
Politieke functies
1986-2003 Directeur Generaal O&W, tvs Inspecteur-Generaal van het Onderwijs
1979-1986 plv. Secretaris-Generaal O&W
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Jan G.F. Veldhuis (Hengelo, 1938) is een Nederlands bestuurder in de publieke sector.

Veldhuis studeerde geschiedenis met economie en staats- en administratief recht in Utrecht en als Fulbright-fellow politieke economie aan de University of Minnesota.

Veldhuis werkte op het ministerie van Buitenlandse Zaken, directoraat-generaal Europese samenwerking. Vervolgens was hij vier jaar secretaris van het college van bestuur van de Rijksuniversiteit Leiden. Daarna stapte hij over naar het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en was achtereenvolgens plaatsvervangend secretaris-generaal, directeur-generaal en inspecteur-generaal. Tot slot was hij achttien jaar lang voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht.

Momenteel[(sinds) wanneer?] is Veldhuis voorzitter van het bestuur van QANU (Quality Assurance Netherlands Universities). Tevens is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van de Nuffic, de Nederlandse Organisatie voor Internationale Samenwerking in het Hoger Onderwijs, Lid van de Raad van Toezicht van het Roosevelt Study Center en Lid van de Raad van Advies van het NIOD. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van het Utrechtse Diakonessenhuis.

Zie verder de Engelse tekst van Wikipedia.

Voorganger:
Leendert Ginjaar
Voorzitter College van Bestuur Universiteit van Utrecht
1986-2003
Opvolger:
Yvonne van Rooy