Jayce John Ogren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jayce John Ogren
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Jayce John Ogren
Geboren 1979
Geboorteplaats HoquiamBewerken op Wikidata
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Genre(s) symfonische muziek, HaFaBramuziek
Beroep componist en dirigent
Officiële website
(en) Discogs-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Jayce John Ogren (Hoquiam (Washington), 1979) is een Amerikaans componist en dirigent.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Ogren studeerde muziektheorie, compositie en orkestdirectie aan het St. Olaf College in Northfield (Minnesota), waar hij in 2001 zijn Bachelor of Music in compositie behaalde. Vervolgens studeerde hij aan het bekende New England Conservatory in Boston (Massachusetts) en behaalde aldaar in 2003 zijn Master of Music in orkestdirectie. Hij werd uitgenodigd om aan meestersklassen zowel in de Verenigde Staten alsook in Europa deel te nemen. Zo was hij twee keer student bij de zomer-academie in Aspen. Tot zijn docenten behoorden Steven Amundson, Jorma Panula, Charles Peltz en David Zinman. Met een studiebeurs vanuit het Fulbright-programma kon hij een post-gradueerden studie voor dirigeren aan het Kungliga Musikhögskolan in Stockholm met een diploma afsluiten.

In de tijd van de studie te Stockholm was hij een bepaalde tijd assistent van chef-dirigent Alan Gilbert van het Kungliga Filharmoniska Orkestern (Royal Stockholm Philharmonic Orchestra). Verder dirigeerde hij in Zweden orkesten in Gävle, Helsingborg en Norrköping, de "Sami Sinfonietta", het orkest van de "Swedish National Orchestra Academy" en het orkest van de Stockholm’s Opera Vox. In Finland heeft hij het Vaasa City Orchestra gedirigeerd. Terug in de Verenigde Staten werd hij vanaf april 2006 assistent van chef-dirigent Franz Welser-Möst bij het Cleveland Orchestra. Hij is chef-dirigent van het Cleveland Youth Orchestra. Ogren dirigeerde concerten met de New World Symphony, het Boston’s Callithumpian Consort en de Harvard groep voor nieuwe muziek, maar ook het orkest van het New England Conservatory Opera Theater.

Ook als componist heeft Ogren als groot succes. Zijn werken gingen in première aan Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) te Kopenhagen aan het Brevard Music Center, tijdens de Midwest Band and Orchestra Clinic in Chicago, de American Choral Directors Association Conference en tijdens het World Saxophone Congress. Zijn werk Symphonies of Gaia is de titeltrack van een nieuwe dvd van het Tokyo Kosei Wind Orchestra.

Composities[bewerken | brontekst bewerken]

Werken voor orkest[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2009 - Not only the fire..., voor orkest

Werken voor harmonieorkest[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2000 - Evening Music, voor sopraan en harmonieorkest - tekst: Rainer Maria Rilke
  • 2001 - Symphonies of Gaia, voor harmonieorkest[1]

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • Marco Lichtenthäler: Das Repertoire Deutscher Blasorchester seit 1945, Books on Demand GmbH Norderstedt, 164 p., ISBN 978-3-8423-3255-3

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Noten[bewerken | brontekst bewerken]