Jean Paul Gebben

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Jean Paul Gebben
Jean Paul Gebben
Jean Paul Gebben
Algemene informatie
Naam Jean Paul Gebben
Geboren Hengelo (Overijssel), 8 december 1964
Partij VVD
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Jean Paul Gebben (Hengelo (Overijssel), 8 december 1964) is een Nederlands politicus van de VVD. Op dit moment is hij burgemeester van de Gelderse gemeente Renkum.

Opleiding/cursussen[bewerken]

Na de middelbare school studeerde hij bestuurskunde aan de Universiteit Twente. Tijdens zijn studententijd was hij lid van het edele en befaamde college Cnodde. In 1993 studeerde hij af in de richting 'Management en Planning'. Hij volgde in 2003 de leergang 'Sturen van beleidsprocessen in grote gemeentelijke organisaties' bij Publiek Domein in Utrecht. Verder volgde hij diverse cursussen aan o.a. de Hogeschool Windesheim en bij Syntens.

Werkervaring[bewerken]

  • Zijn maatschappelijke loopbaan begon hij in 1990 als voorzitter van Integrand Nederland. Dit is een landelijke non-profitorganisatie van, voor en door studenten, die bemiddelt tussen het bedrijfsleven en non-profitorganisaties enerzijds en studenten anderzijds met het doel studenten aan werkervaring te helpen.
  • In 1993 maakt hij de overstap naar de gemeente Kampen en is daar tot 1994 beleidsmedewerker Algemene en Bestuurlijke Zaken. Als senior consultant bij het Instituut voor Werkloosheids- en Achterstandsvraagstukken in Zwolle doet hij verschillende onderzoeken en adviestrajecten op het terrein van arbeidsmarkt en sociale zekerheid bij gemeenten, bedrijfsverenigingen en bedrijven.
  • Vervolgens is hij van 1999 tot 2000 projectmanager E-commerce bij Syntens en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de uitvoering van het project 'E-commerce in bedrijf' in Noord-Nederland.
  • In 2001 tot 2004 is hij, als programmamanager en plv. clustermanager Cluster Economische Zaken bij de gemeente Enschede, (mede)verantwoordelijk voor projecten als: 'het Nieuwe Perspectief voor Twente', 'het Economisch Beleid Kennispark', het Innovatieplatform Oost-Nederland.
  • In 2004 wordt hij wethouder van de gemeente Raalte. In zijn portefeuille heeft hij Financiën, Economische Zaken, Werk en Inkomen, Sport, Communicatie en is hij projectwethouder Strategische Visie.
  • Op 3 oktober 2007 is hij officieel geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Renkum. In 2013 is hij herbenoemd.

Bestuurlijke ervaring[bewerken]

Zijn politieke loopbaan begint in 1995. Hij wordt dan voor de VVD bestuurslid van de afdeling Zwolle en is belast met Vorming en Scholing, Talentmanagement en Jongerenbeleid. In 1996 is hij bestuurslid voor de VVD in provincie Overijssel. Hij doet ervaring op als gemeenteraadslid in de gemeente Zwolle van 1998 tot 2000. Verder bekleedt hij tot op heden meerdere bestuursfuncties, o.a. voorzitter Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen, Lid Raad van Advies Actal, Ambassadeur Regeldrukvermindering, Voorzitter Algemeen Bestuur Gelders Archief, voorzitter Raad van Toezicht Kadera Overijssel.

Persoonlijk[bewerken]

Jean Paul Gebben was gehuwd en heeft twee kinderen.

Voorganger:
E. Klein (wnd)
Burgemeester van Renkum
2007 - heden
Opvolger:
-