Jean Le Saive II

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Jean le Saive II)
Jean Le Saive II
Persoonsgegevens
Volledige naam Jean Le Saive II
Bijnaam Jean de Namur le Jeune
Geboren 1571,
Namen (Wapen van Namen Namen)
Habsburgse Nederlanden
Overleden 1624,
Mechelen Wapen van Mechelen Mechelen
Habsburgse Nederlanden
Beroep(en) Kunstschilder
Oriënterende gegevens
Jaren actief 1603-1624
Stijl(en) Barokschilder
RKD-profiel
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Jean Le Saive II (Namen, 1571 – Mechelen, 1624) ook de Saive, Le Save, de Save, en Jean de Namur le Jeune genoemd was een kunstschilder van genretaferelen en religieuze taferelen die actief was in Mechelen tussen 1603 en 1624.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Jean Le Saive de Jongere was de zoon van Jean Le Saive de Oudere en Jeanne de Carlemont.[1] Hij werd geboren (gedoopt) in 1571 in Namen en kreeg zijn schildersopleiding waarschijnlijk bij zijn vader. In 1603 vestigde hij zich in Mechelen en huwde er met Mayken Wyaerts (of Wiaertsen) met wie hij drie kinderen had, Maximiliaan, Theodoor en Jan Baptist die in de voetsporen van zijn vader zou treden en schilder worden.[2]

Werken[bewerken | brontekst bewerken]

Het werk van Jean de Saive de Jongere is niet goed gekend vanwege het feit dat zijn werk en dat van zijn zoon lange tijd niet scherp van elkaar onderscheiden is. De volgende werken worden aan hem toegeschreven:

Verder zijn er nog talrijke werken in de kerken van Mechelen en omgeving die aan vader en zoon worden toegeschreven. (zie KIK-IRPA bij externe links.)

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]