Joan van Dillen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Johannes Hendricus Franciscus (Joan) van Dillen ('s-Hertogenbosch, 4 augustus 1930 - Utrecht, 15 december 1966) was een Nederlands architect.

Leven en werk[bewerken]

Van Dillen groeide op in 's-Hertogenbosch. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd zijn ouderlijk huis door de bezetter gevorderd, waarna het gezin in de achter hun huis gelegen psychiatrische inrichting Reinier van Arkel ging wonen. Van Dillen haalde zijn diploma aan het Stedelijk Gymnasium van 's-Hertogenbosch en studeerde vervolgens Bouwkunde aan de plaatselijke mts. Na het vervullen van zijn dienstplicht bij het Korps Mariniers voltooide hij de Academie van Bouwkunst te Amsterdam. Hij trad in dienst bij Gerrit Rietveld en verhuisde naar Utrecht. In 1961 richtte hij samen met Rietveld en Johan van Tricht het architectenbureau Rietveld Van Dillen Van Tricht op. Hij was onder andere mede-ontwerper van het Van Gogh Museum en de Gerrit Rietveld Academie.

Van Dillen trouwde in 1962, en kreeg twee kinderen. Na een plotseling en kort ziekbed overleed hij op 36-jarige leeftijd aan darmkanker.

Externe link[bewerken]

Zie ook[bewerken]