Joe Batt's Arm (plaats)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Joe Batt's Arm
Plaats in Canada Vlag van Canada
Joe Batt's Arm (Newfoundland en Labrador)
Joe Batt's Arm
Situering
Provincie Newfoundland en Labrador
Censusdivisie Divisie Nr. 8
Gemeente Fogo Island
Coördinaten 49° 44′ NB, 54° 10′ WL
Algemeen
Inwoners
(2016)
ca. 500
Overig
Netnummer 709
Tijdzone UTC−3:30
Foto's
Kaart van Fogo Island met aanduiding van Joe Batt's Arm
Kaart van Fogo Island met aanduiding van Joe Batt's Arm
Portaal  Portaalicoon   Canada

Joe Batt's Arm is een dorp in de Canadese provincie Newfoundland en Labrador. Het is met zo'n 500 inwoners de op een na grootste plaats op Fogo Island.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

In 1996 riep de provincie Newfoundland en Labrador de gemeente Joe Batt's Arm-Barr'd Islands-Shoal Bay in het leven.[1] De gemeente bestond naast de hoofdplaats Joe Batt's Arm ook uit het buurdorp Barr'd Islands en het zuidwestelijker gelegen gehucht Shoal Bay.

In 2011 werd de gemeente opgeheven en sindsdien maakt Joe Batt's Arm deel uit van de toen nieuw opgerichte gemeente Fogo Island.[2]

Geografie[bewerken | brontekst bewerken]

Joe Batt's Arm is gelegen aan de noordkust van Fogo Island, een groot eiland voor de noordkust van Newfoundland. Het dorp bevindt zich specifiek aan de oevers van een inham die zelf ook bekendstaat als Joe Batt's Arm. Het zuidoostelijke gedeelte van het dorp staat ook bekend als South Joe Batt's Arm.

De plaats is bereikbaar via provinciale route 334 en grenst in het westen aan de plaats Barr'd Islands. Zo'n 7 km verder richting het oostzuidoosten ligt de als National Historic Site of Canada erkende plaats Tilting.

Galerij[bewerken | brontekst bewerken]