Jop Nieuwenhuizen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jop Nieuwenhuizen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Johan Kees Nieuwenhuizen
Geboren 3 januari 1977
Geboorteplaats Amsterdam
Land Nederland
Werk
Jaren actief 2000 - 2009
Genre(s) Feestmuziek
Instrument(en) Zang
Label(s) Sony
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Johan Kees (Jop) Nieuwenhuizen (Amsterdam, 3 januari 1977) is een voormalige Nederlandse zanger. In 2000 scoorde hij onder zijn artiestennaam Jop een hit met een cover van Bart van den Bossches nummer Jij bent de zon.

De barman Jop werd in eerste instantie landelijk bekend door het televisieprogramma De Bus van SBS6. In dit programma reisde een groep mensen in een bus vol camera's door Nederland. Toen bekend werd dat Jop tijdens het antecedentenonderzoek verzwegen had een strafblad te hebben wegens mishandeling, moest hij het programma verlaten.[1] Wel mocht hij enige tijd later in het programma een lied zingen voor zijn voormalige medepassagiere Antonette, met wie hij inmiddels een relatie had. Hij zong het nummer Jij bent de zon, wat hij ook vaak voor haar zong toen hij nog meedeed aan het programma. Snel na de uitzending werd het nummer op single uitgebracht en kwam het op de nummer één-positie. Hierna nam Jop samen met Antonette nog een nummer op, maar dit haalde de top 40 niet.[2]

Tegenwoordig heeft Jop een Bar Dancing: De Koets, Grand Café "De Heren van Zeist" te Zeist, een groothandel in Horeca glas "Bierwinst B.V." in Wormerveer en Zeist Events.