Jordan Maxwell

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Jordan Maxwell, pseudoniem van Russell Pine (28 december 1940), is een Amerikaanse schrijver/onderzoeker, die zich bezighoudt met theologie, geheime genootschappen, etymologie en occultisme.

Maxwell wordt gezien als een grote naam binnen de wereld van 'complottheoretici' en diende als voorbeeld voor verschillende auteurs en onderzoekers binnen het gebied, waaronder Michael Tsarion en David Icke.

Maxwell was drie jaar redacteur bij Truth Seeker Magazine, maakte documentaires voor CBS TV Network en presenteerde zijn eigen radioshow onder de vlag van ABC.

Een van de stokpaardjes van Maxwell, naast symboliek en woordduiding, is de zogenaamde 'astro-theologie' (niet door hem bedacht); een theorie die stelt dat religies gebaseerd zijn op astronomische gebeurtenissen.

Zo zou het verhaal van Jezus (geboorte, kruisiging, wederopstanding, 12 apostelen), net als vele andere geloven in de wereld, gebaseerd zijn op het geloof van de zonnegod Horus. Opmerkelijk, al deze geloven tonen, hoe soms miniem ook, gelijkenissen aan de cultus van Horus.

Zie ook[bewerken]

Externe links[bewerken]