Jos van Heerden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Jos van Heerden (Alkmaar, 23 oktober 1958), is een Nederlandse diskjockey.

Van Heerden begon zijn loopbaan als Nico Stevens bij de Amsterdamse piraat Radio Unique. Vervolgens werkte hij bij zeezender Radio Monique, Focus 103, Quality FM, Stads Radio Rotterdam en Holland FM en vanaf 1993 bij Radio 10 Gold. Hij presenteerde daar 14 jaar lang programma's als 'Hits in de Spits' tussen 16.00-19.00 uur, met het item 'De Verborgen Telefoon' In dit item belde Van Heerden nietsvermoedende mensen op en nam ze in de maling. In 2003 veranderde Radio 10 FM haar programmering. Nadat hij een periode de ochtendshow presenteerde kreeg hij een nieuw programma tussen 19.00-23.00 uur, waarin hij met luisteraars herinneringen ophaalde met hun eerste plaatjes. Achter de schermen deed hij de productie van de show van Peter Holland en was online redacteur. Bovendien presenteerde hij in het weekend enkele programma's.

Begin maart 2007 voerde Talpa Radio opnieuw bezuinigingen door bij Radio 10 Gold vanwege teruglopende belangstelling van adverteerders. Hierdoor werden verschillende DJ's, waaronder Jos, ontslagen. In de nacht van 14 op 15 juni 2006 was Van Heerden te horen op Radio Rijnmond, waar hij met enkele anderen speciale programma's presenteerde over jingles en tunes op de Nederlandse radio.

In november 2007 ging Jos werken als nieuwslezer/redacteur bij Novum Nieuws, waarbij hij voor diverse lokale en landelijke radiozenders het nieuws las. Gelijkertijd presenteerde hij vanaf februari 2008 hij een programma bij KX Radio. Vanaf 6 september 2010 was Van Heerden verslaggever bij het programma Tinekeshow bij Omroep MAX op Radio 5 Nostalgia.

Van Heerden ging in september 2015 aan de slag bij de regionale zender Radio M Utrecht, onderdeel van de regionale omroep RTV Utrecht, als presentator, programmamaker en verslaggever. Hier kreeg hij het dagelijkse programma 'Goedemiddag' toebedeeld, op werkdagen van 15.00-17.00 uur. Daarnaast heeft Jos achter de schermen verantwoordelijkheden voor Bingo FM, de stadszender van Utrecht. Sinds maart/april 2018 is Van Heerden ook te horen op Ice Radio.