Jouw vrouw, mijn vrouw

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Jouw vrouw, mijn vrouw
Voice-over Jan de Hoop
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Engels
Nederlands
Uitzendingen
Zender RTL 4
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Jouw Vrouw, Mijn Vrouw is een Nederlands televisieprogramma van RTL 4 waarin de vrouwen van twee koppels tien dagen lang van huishouden ruilen. Het is een Nederlandse bewerking van het Amerikaanse programma Wife Swap USA, dat is gebaseerd op het Britse Wife Swap.

De eerste helft van de week moeten de vrouwen de regels respecteren van het koppel/gezin waarin ze te gast zijn. Ook moeten ze opgaan in het sociale leven van het gasthuishouden. Wanneer de week voor de helft voorbij is worden de rollen omgedraaid en bepaalt de logerende moeder de regels. Na afloop van de tien dagen gaan beide families rond de tafel om hun ervaringen uit te wisselen. Vaak worden er gezinnen uit verschillende sociale klassen genomen zodat de tegenstellingen erg groot zijn. Dit heeft lastige situaties tot gevolg. De voice-over van de reguliere serie is Jan de Hoop.

Jouw vrouw, mijn vrouw VIPS[bewerken]

1rightarrow blue.svg Zie Jouw Vrouw, Mijn Vrouw VIPS voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

In 2013 begon de spin-off Jouw Vrouw, Mijn Vrouw VIPS van het programma. Het verschil tussen deze en de originele serie is dat in deze serie in ieder geval een lid van een koppel een bekende Nederlander is. De voice-over van het programma is Jeroen Kijk in de Vegte. Het eerste seizoen begon op 9 mei 2013 en bestaat uit zes afleveringen. In 2014 en 2015 volgden nieuwe seizoenen.