Jan de Hoop

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Jan de Hoop
Jan de Hoop (1989)
Jan de Hoop (1989)
Volledige naam Jan de Hoop
Bijnaam Frank van der Mast (pseudoniem)
Geboren 18 december 1954
Origine Vlag van Nederland Nederland
Jaren actief 1973 - heden
Bekend van RTL Ontbijtnieuws
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Jan de Hoop (Rotterdam, 18 december 1954) is een Nederlands televisiepresentator. Hij is vooral bekend als presentator van het RTL Ontbijtnieuws.

Loopbaan[bewerken]

De Hoop werkte een tijdlang bij de piratenzender en zeezender Radio Mi Amigo onder het pseudoniem Frank van der Mast. Onder deze naam werkte hij later ook voor de AVRO-radio. Hij begon met de presentatie van nieuwsprogramma's bij Veronica Nieuwsradio in 1987. Twee jaar later stapte hij over naar RTL-Véronique, het latere RTL 4. Daar begon hij met het presenteren van het Ontbijtnieuws. Dat doet hij nog steeds op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Tot eind 2006 presenteerde hij weleens Editie NL. In 2007 bleek dat RTL De Hoop te oud achtte voor het presenteren van dit programma. Anno 2016 doet hij naast het Ontbijtnieuws de voice-over van de programma's Jouw vrouw, mijn vrouw en Airline van RTL 4.

Sinds 4 juni 2016 is De Hoop weer op de radio te horen. Hij presenteert wekelijks op Radio Gelderland het zaterdagochtendprogramma De Hoop op Zaterdag.[1]

Trivia[bewerken]

  • In het spelprogramma Ik wed dat ik het kan! maakte De Hoop bekend dat hij in september 2009 twintig jaar bij RTL zit en dat hij zijn contract een kwartier eerder ondertekende dan Irene Moors.
  • Hij was de eerste gast in het derde seizoen van De Kwis.

Privé[bewerken]

De Hoop woont sinds eind 2014 in Radio Kootwijk. Als inwoner van dat dorp voert hij sinds medio 2017 actie tegen nieuwe vliegroutes voor Lelystad Airport, die volgens de plannen meer vliegbewegingen over de Midden-Veluwe met zich meebrengen.[2]