Jan de Hoop

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Jan de Hoop (1989)

Jan de Hoop (Rotterdam, 18 december 1954) is een Nederlands televisiepresentator. Hij is vooral bekend als presentator van het RTL Ontbijtnieuws, het beroep waarin hij nog steeds werkzaam is.

De Hoop werkte een tijdlang bij de piratenzender en zeezender Radio Mi Amigo onder het pseudoniem Frank van der Mast. Onder deze naam werkte hij later ook voor de AVRO-radio. Hij begon met de presentatie van nieuwsprogramma's bij Veronica Nieuwsradio in 1987. Twee jaar later stapte hij over naar RTL-Véronique, het latere RTL 4. Daar begon hij met het presenteren van het Ontbijtnieuws. Dat doet hij nog steeds op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Tot eind 2006 presenteerde hij wel eens Editie NL. In 2007 bleek dat RTL De Hoop te oud achtte voor het presenteren van dit programma. Momenteel doet hij naast het Ontbijtnieuws de voice-over van de programma's Jouw vrouw, mijn vrouw en Airline van RTL 4.

Hij woont vanaf eind 2014 in Radio Kootwijk.

Trivia[bewerken]

  • In het spelprogramma Ik Wed Dat Ik Het Kan! maakte De Hoop bekend dat hij in september 2009 twintig jaar bij RTL zit en dat hij zijn contract een kwartier eerder ondertekende dan Irene Moors.
  • Op 18 april 2009 was hij te gast bij Raymann is Laat. Daar gaf hij aan nog 4 à 5 jaar door te willen gaan met RTL Ontbijtnieuws.
  • Op 7 augustus 2014 kreeg De Hoop aan het slot van de editie van 9 uur van het Ontbijtnieuws een bos bloemen vanwege zijn 25-jarig jubileum bij RTL.
  • Carlo Boszhard persifleerde Jan de Hoop in De TV Kantine en in de film Zombibi.
  • Hij was de eerste gast in het derde seizoen van De Kwis.