Julian McMahon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Julian McMahon
Julian McMahon
Algemene informatie
Volledige naam Julian Dana William McMahon
Geboren Sydney, 27 juli 1968
Land Vlag van Australië Australië
Werk
Jaren actief 1989 - heden
Beroep Acteur
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Julian Dana William McMahon (Sydney, 27 juli 1968) is een Australisch acteur. Hij is een van de drie kinderen van de ex-premier van Australië, Sir William McMahon die in de periode 1971-1972 regeerde.

Julian werd geboren in Sydney, en trouwde tweemaal, eerst met Australisch zangeres Dannii Minogue, en later met Amerikaans actrice Brooke Burns met wie hij een dochter kreeg (Madison). Hij is ook van haar gescheiden.

Naast een carrière als model begon zijn acteercarrière in de soapserie Home and Away. Zijn eerste rol in een Amerikaanse serie was in Another World waar hij tussen 1993 en 1995 de rol van Ian Rain speelde. Ook speelde hij in de populaire serie Charmed in drie seizoenen als de half-demon Cole Turner.

Andere noemenswaardige televisierollen zijn die van FBI agent John Grant in de televisieserie Profiler en als plastic chirurg in de serie Nip/Tuck waarvoor hij een Golden Globe nominatie kreeg in 2005.

Hij speelde ook in een aantal films, waaronder de film Fantastic Four waarin hij de super-slechterik Doctor Doom verbeeldt.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]