Københavns Museum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Københavns Bymuseum gezien vanuit het noordoosten in "Vesterbrogade"
Københavns Bymuseum (1888)
Københavns Skydebane (1890)

Københavns Museum (voorheen Københavns Bymuseum) is het officiële museum van Kopenhagen. Het documenteert de geschiedenis van Kopenhagen van de twaalfde eeuw tot op heden.

Het museum is gelegen nabij het ​​Centraal Station op Vesterbrogade, in een herenhuis uit 1787. Voor de ingang van het museum is een grote maquette aangebracht die het middeleeuwse Kopenhagen afbeeldt.

Geschiedenis[bewerken]

Het museum werd opgericht in 1901. Het werd gevestigd in een gebouw opgeleverd in 1787 door "Det kongelige kjøbenhavnske Skydeselskab og danske Broderskab", volgens de tekeningen van Johan Henrich Brandemann.

Na de Tweede Wereldoorlog nam de gemeente de gebouwen over, tezamen met de schietbaan. De schietbaan werd hierna als park ingericht en de gebouwen ingericht als museum, Deze opende haar deuren in 1956. Tussen 1925 en 1956 huisde het museum op de zolder van het Raadhuis.

In het voorjaar van 2010 veranderde de instelling haar naam naar het huidige Københavns Museum.

Museumdirecteuren[bewerken]

Een overzicht van directeuren. Dit overzicht is niet compleet.

Museumbestuur[bewerken]

Mobiel museumbezoek[bewerken]

Het museum heeft 6 wandeltochten die men met behulp van een kaart en een mp3-speler kan doorlopen. Iedere route heeft een thema, waarbij de spreker de bezoeker begeleidt op zijn tocht.[2]