K2 zoekt K3 (2021)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
K2 zoekt K3
Televisieprogramma K2 zoekt K3
Land van oorsprong Vlag van België België
Vlag van Nederland Nederland
Zender(s) VTM, SBS6
Einde 27 november 2021
Aantal afleveringen 11
Seizoenchronologie
← Vorige Volgende →
K3 zoekt K3
Portaal  Portaalicoon   Televisie

K2 zoekt K3 was een talentenjacht uit 2021 op de Vlaamse en Nederlandse televisie, waarbij er gezocht werd naar een nieuw lid van de driemansformatie K3. Door het vertrek van een van de drie zangeressen werd er gezocht naar een nieuwe zangeres of zanger om het drietal te completeren. Het was niet de eerste K2 zoekt K3, in 2009 vond er al een eerdere reeks plaats met hetzelfde doel. Ook toen verliet een van de bestaande leden de meidengroep, en moest er naar een opvolger gezocht worden.

In 2021 werd gezocht naar de opvolgster/opvolger van Klaasje Meijer. Ook nu werd de wedstrijd uitgezonden op de Vlaamse zender VTM en het Nederlandse SBS. In België begonnen de uitzendingen op 11 september, in Nederland twee weken later, op 24 september.[1]

De finale vond plaats op 27 november in Nederland en Vlaanderen. De wedstrijd werd gewonnen door Julia Boschman.

Concept[bewerken | brontekst bewerken]

In deze reeks hoefden de kandidaten niet uitsluitend meisjes te zijn. Ditmaal was de presentatie in handen van Tooske Ragas en Kürt Rogiers.[2] De jury in deze reeks bestond uit de Belgen Natalia Druyts en Ingeborg Sergeant en de Nederlanders Gordon Heuckeroth en Samantha Steenwijk.[3] In het nieuwe concept zullen Natalia en Samantha plaatsnemen in de luisterbox, waar zij alleen de kandidaten kunnen horen en Ingeborg en Gordon in de kijkbox waar zij ze alleen kunnen zien. Wanneer beiden boxen afdrukken krijgen beiden jury's het volledige plaatje te zien. Daarnaast is er ook een publieksjury dat het hele optreden ziet en punten (1 t/m 5) geeft voor elke kandidaat, aan de hand van dat aantal punten zal een kandidaat op een van de golden seats kunnen komen.[4] Hanne en Marthe zitten in een aparte gouden box. Zij kunnen kandidaten die afvallen van de golden seats opvissen met een golden ticket.[5]

Selectie[bewerken | brontekst bewerken]

Preselectie[bewerken | brontekst bewerken]

Er schreven zich 22.690 kandidaten uit Vlaanderen en Nederland in om lid te worden van de zanggroep.[6] Hieruit waren er 1.442 kandidaten die doorgingen naar de preselecties. In België waren dit 96 mannen, 592 vrouwen en één non-binaire kandidaat. In Nederland waren dit 72 mannen, 678 vrouwen en drie non-binaire kandidaten.[7]

Tv-audities[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdens de auditie rondes is er een top 10 die elke aflevering verandert. De publieksjury geeft een kandidaat een aantal sterren (100 personen die ieder 1 t/m 5 sterren kan geven, met een maximale waarde van 500 sterren) waardoor hij of zij een plekje op de golden seats verdient. Hoogste aantal op 1, laagste aantal op 10 enz. In de eerste 5 afleveringen zullen 13 tot 16 kandidaten auditeren om in de top 10 te geraken, de 10 overgebleven kandidaten (en eventuele golden-ticket houders) aan het einde van aflevering 5 stromen door naar een bootcamp.

Golden Seats[bewerken | brontekst bewerken]

Stoel Naam Punten Auditie 1 Auditie 2 Auditie 3 Auditie 4 Auditie 5
1 Vlag van Nederland Diede van den Heuvel 418 Stoel 1 Stoel 1
2 Vlag van België Remi De Smet 416 Stoel 1 Stoel 1 Stoel 2 Stoel 2
3 Vlag van België Kato Vanlouwe 414 Stoel 2 Stoel 3 Stoel 3
4 Vlag van Nederland Celester de Nijs 413 Stoel 3 Stoel 4 Stoel 4
5 Vlag van België Giana De Kat 410 Stoel 1 Stoel 2 Stoel 4 Stoel 5 Stoel 5
6 Vlag van Nederland Dirk Dunnewold 405 Stoel 6
7 Vlag van Nederland Babette Englebert 403 Stoel 7
8 Vlag van Nederland Chanel Sam 402 Stoel 2 Stoel 3 Stoel 5 Stoel 6 Stoel 8
9 Vlag van Nederland Manou Fleddérus 401 Stoel 7 Stoel 9
10 Vlag van België Justine Vanhulle 400 Stoel 10
*11 Vlag van Nederland Luca Diez 399 Stoel 4 Stoel 6 Stoel 8 IN
*13 Vlag van Nederland Julia Boschman 398 Stoel 3 Stoel 5 Stoel 7 Stoel 9 IN
*18 Vlag van Nederland Jemaima Engelhardt 384 IN
*19 Vlag van België Elise Vanuytrecht 383 Stoel 5 Stoel 8 Stoel 10 IN
*23 Vlag van België Amy Courtens 372 IN
Legenda:
Kandidaat blijft in de wedstrijd op een golden seat
Kandidaat krijgt golden ticket van Hanne en Marthe
Kandidaat is nog in de wedstrijd
Kandidaat is nog niet in de wedstrijd

*Kandidaat behaalde op basis van aantal punten deze plaats in ranking

Bootcamp[bewerken | brontekst bewerken]

De overgebleven 15 kandidaten gingen naar de bootcamp, waaraan voor vertrek werd aangekondigd dat er maar 12 kandidaten naar de studioshows mogen gaan. Op de bootcamp kregen ze eerst twee workshops. Voor de acteerworkshop kregen ze les van Jacques Vermeire en voor podiumprésence kregen ze les van Rolf Sanchez. De volgende ochtend kregen de kandidaten als eerste de nieuwe single van K3, genaamd Waterval, te horen. Voor de eerste opdracht leren zij de dans en zang van het nieuwe nummer, ze krijgen hulp van Team K3, met zangcoach Claude, danscoach Tommy en producer Peter. De beste drie krijgen een golden ticket voor de studioshows: Diede, Dirk en Giana. Na de bekendmaking van de 3 kandidaten die een golden ticket bemachtigden, lieten Hanne en Marthe de kandidaten achter met een groep kinderen en gingen onder andere koken. Na afloop mochten de kinderen nog één golden ticket geven aan de kandidaat die ze het leukst vonden. Ze kozen voor Justine. In de laatste opdracht werden de kandidaten verdeeld in vijf trio's en moesten ze een K3 lied performen voor een publiek van familie, vrienden, Hanne en Marthe:

 1. Julia, Kato & Chanel - "De Wereld van K3"
 2. Dirk, Justine & Elise - "Alle Kleuren"
 3. Babette, Celester & Giana - "10.000 Luchtballonnen"
 4. Luca, Amy & Jemaima - "Pina Colada"
 5. Remi, Diede & Manou - "MaMaSé"

Hanne en Marthe besloten daarna dat Babette, Elise en Jemaima niet naar de studioshows door mochten.

Studioshows[bewerken | brontekst bewerken]

In de studioshows werd er net als tijdens de audities gebruik gemaakt van sterren om in de Golden Seats te geraken, waarvan er in de eerste studioshow 9 waren. Naast een 100-koppige publieksjury, mochten de vakjuryleden nu ook punten uitdelen met een maximale score van 1000 sterren. Uit de kandidaten die buiten de Golden Seats vallen, mogen Hanne en Marthe weer een Golden Ticket weggeven.[8] In tegenstelling tot K3 zoekt K3, zijn de studioshows vooraf opgenomen en zal alleen de finale live worden uitgezonden in Vlaanderen en Nederland op 27 november 2021.

Show 1[bewerken | brontekst bewerken]

 • Openingsnummer: "K3 Feest" (door de vakjury, op de muziek van "Niet Verjaardagsfeest" uit de K3-musical Alice in Wonderland)

Na een openingsnummer gezongen door de vakjury was het aan de kandidaten om een solo-optreden te geven, zonder dansers en met weinig decor. Na de show waren er nog 10 kandidaten over, waarvan er één een Golden Ticket kreeg van Hanne en Marthe.

Show 2[bewerken | brontekst bewerken]

De tweede studio show stond in het teken van films en musicals; elke kandidaat zong een nummer uit een K3-productie. Kandidaten Amy, Justine, Celester, Chanel, Julia, Diede en Manou droegen tijdens hun optreden de originele outfit die door K3 in de desbetreffende film of musical werd gedragen. Na de show bleven er nog 8 kandidaten over.

Show 3[bewerken | brontekst bewerken]

 • Groepsnummer: "Land van de Regenboog"

Tussen de solo gezongen K3-nummers door traden de kandidaten ook op met een bekende gastartiest:

 1. Kato & Luca met Milow – "Whatever it takes"
 2. Remi & Manou met Metejoor – "1 op een Miljoen"
 3. Julia & Celester met James Blunt – "You’re Beautiful"
 4. Diede & Amy met Jaap Reesema – "Nu wij niet meer praten"

Na de show bleven er nog 6 kandidaten over.

Show 4 - Halve finale[bewerken | brontekst bewerken]

 • Groepsnummer: "Superhero" (met Hanne en Marthe)

De halve finalisten stonden in deze show naast Hanne & Marthe om samen een K3-nummer te brengen. De drie die de meeste sterren kregen van de vakjury en publieksjury stoten rechtstreeks door naar de finale. De andere drie streden in een sing-off tegen elkaar voor het allerlaatste finaleticket. Dat deden ze met nog één laatste solonummer.[9]. Na deze show bleven er nog 4 finalisten over.

Show 5 - Finale[bewerken | brontekst bewerken]

 • Groepsnummer: "Straal!"

De vier finalisten moesten zich tijdens de finale nog een laatste keer bewijzen om de vakjury en de kijker thuis te overtuigen. Elke kandidaat zong een nieuw K3-nummer samen met Hanne en Marthe:

 1. Hanne, Marthe en Julia – "Giddy-Up-A-Gogo"
 2. Hanne, Marthe en Diede – "Kruisje Op Een Wereldkaart"
 3. Hanne, Marthe en Celester – "Tsjikke Boem"
 4. Hanne, Marthe en Amy – "Superster"

Marthe testte positief op corona en woonde de grote finale niet fysiek bij. [10]Zij deed dit vanuit haar eigen huis via een satellietverbinding. Ze was in de studio te zien op een scherm. De kijkers konden stemmen op hun favoriet, de twee met de meeste stemmen - Julia en Amy - gingen door in de wedstrijd. De laatste kandidaat werd gekozen door de vakjury: Celester.

De drie overgebleven kandidaten zongen elk een nummer uit de voorgaande studioshows.

 1. Julia – "Loko Le" (Studioshow 2)
 2. Amy – "Hart Verloren" (Studioshow 1)
 3. Celester – "Hippie Shake" (Studioshow 1)

Weer werd er aan de kijkers gevraagd om te stemmen. Julia, de kandidaat met de meeste stemmen, ging door naar de allerlaatste ronde. Amy werd uiteindelijk door de vakjury gekozen als laatste finaliste.

De twee zongen een geremixte versie van de nieuwe single ‘Waterval’, samen met Hanne en Marthe. Na het optreden werd Julia door Hanne en Marthe gekozen als nieuwe K3-lid.[11]

Studioshow kandidaten[bewerken | brontekst bewerken]

Het betreft hier de leeftijd ten tijde van de eerste studioshow.

Nr. Kandidaat Woonplaats Show 1 Show 2 Show 3 Show 4 Finale
Ronde 1 Ronde 2 Ronde 3
1 Julia Boschman (19) Vlag van Nederland Bergen Op Zoom IN Stoel 4 Stoel 2 Stoel 1 (Kijkers) (Kijkers) Winnaar
2 Amy Courtens (25) Vlag van België Averbode Stoel 2 Stoel 1 Stoel 5 Stoel 2 (Kijkers) (Jury) Tweede
3 Celester de Nijs (20) Vlag van Nederland Bilthoven Stoel 3 Stoel 2 Stoel 3 IN (Jury) Derde
4 Diede van den Heuvel (20) Vlag van Nederland Someren Stoel 1 Stoel 5 Stoel 1 Stoel 3 Vierde
5 Luca Diez (21) Vlag van Nederland Hoek Van Holland Stoel 4 Stoel 6 Stoel 4 UIT
6 Remi De Smet (19) Vlag van België Antwerpen Stoel 8 Stoel 7 IN UIT
7 Manou Fleddérus (21) Vlag van Nederland Beilen Stoel 7 IN UIT
8 Kato Vanlouwe (25) Vlag van België 's-Gravenwezel Stoel 6 Stoel 3 UIT
9 Chanel Sam (23) Vlag van Nederland Utrecht Stoel 5 UIT
10 Justine Vanhulle (24) Vlag van België Assebroek Stoel 9 UIT
11 Giana De Kat (19) Vlag van België Hoevenen UIT
12 Dirk Dunnewold (23) Vlag van Nederland Tilburg UIT
Legenda:
Kandidaat verlaat wedstrijd
Kandidaat blijft in de wedstrijd op een golden seat
Kandidaat krijgt golden ticket van Hanne en Marthe
Kandidaat is niet meer in de wedstrijd

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Nr. in geheel Nr. in seizoen Titel Datum van uitzenden Kijkcijfers
9 1 'Auditie 1' Vlag van België 11 september
Vlag van Nederland 24 september
Vlag van België 674.943[12]
Vlag van Nederland 436.000[13]
10 2 'Auditie 2' Vlag van België 18 september
Vlag van Nederland 1 oktober
Vlag van België 562.272[14]
Vlag van Nederland 410.000[15]
11 3 'Auditie 3' Vlag van België 25 september
Vlag van Nederland 8 oktober
Vlag van België 541.165[16]
Vlag van Nederland 361.000[17]
12 4 'Auditie 4' Vlag van België 2 oktober
Vlag van Nederland 22 oktober
Vlag van België 625.839[18]
Vlag van Nederland 227.000[19]
13 5 'Auditie 5' Vlag van België 9 oktober
Vlag van Nederland 29 oktober
Vlag van België 562.423[20]
Vlag van Nederland 185.000[21]
14 6 'Bootcamp' Vlag van België 16 oktober
Vlag van Nederland 29 oktober (online op KIJK.nl)[22]
Vlag van België 496.257[23]
15 7 'Show 1' Vlag van België 23 oktober
Vlag van Nederland 5 november
Vlag van België 602.707[24]
Vlag van Nederland 221.000[25]
16 8 'Show 2' Vlag van België 30 oktober
Vlag van Nederland 12 november
Vlag van België 671.471[26]
Vlag van Nederland 257.000 [27]
17 9 'Show 3' Vlag van België 6 november
Vlag van Nederland 19 november
Vlag van België 622.387[28]
Vlag van Nederland 193.000[29]
18 10 'Show 4' Vlag van België 20 november
Vlag van Nederland 26 november
Vlag van België 800.796[30]
Vlag van Nederland 370.000
19 11 'Finaleshow' Vlag van België Vlag van Nederland 27 november Vlag van België 1.116.477
Vlag van Nederland 719.000[31]

K2 zoekt mee[bewerken | brontekst bewerken]

In dit speciale online VTM GO programma wordt er dieper ingegaan op de reacties van Hanne en Marthe in hun gouden box en wat zij beleven achter de schermen. [32]

Nr. in seizoen Titel Datum van uitzenden
1 'De Gouden Box 1' Vlag van België 11 september
2 'De Gouden Box 2' Vlag van België 18 september
3 'De Gouden Box 3' Vlag van België 25 september
4 'De Gouden Box 4' Vlag van België 2 oktober
5 'De Gouden Box 5' Vlag van België 9 oktober
6 'Bootcamp' Vlag van België 16 oktober
7 'Show 1' Vlag van België 23 oktober
8 'Show 2' Vlag van België 30 oktober
9 'Show 3' Vlag van België 6 november
10 'Show 4' Vlag van België 20 november

Docu-serie "K3, een nieuw begin"[bewerken | brontekst bewerken]

Op 24 november 2021 werd er aangekondigd dat er een docu-serie rondom de nieuwe K3 zal worden uitgezonden. Deze volgt Hanne, Marthe en nieuw K3-tje Julia bij het inzingen van het nieuwe album, de release van de single 'Waterval' en de clipopnames. Vanaf 4 december is de serie elke zaterdag om 19.55 uur te zien op VTM. [33] De serie zal niet worden uitgezonden op SBS6.[34]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]