De 32e editie van de KNVB Beker voor vrouwen ging op 27 augustus 2011 van start. Titelverdediger AZ hief haar ploeg op en nam derhalve niet deel. Op 27 mei 2012 won ADO Den Haag in eigen stadion met 5-2 de finale van VVV-Venlo en legde daarmee voor het eerst beslag op de beker.
Deze editie van de KNVB Beker voor vrouwen begon met een groepsfase van negen poules. Enkel de groepswinnaars stroomden door naar de volgende fase van het toernooi. Vanaf de tweede ronde begon de knock-outfase en stroomden de Eredivisie-teams in.
Op 16 december 2011 werd er geloot voor de 1/8 finales van het toernooi. In deze fase stroomden de zeven Eredivisie-teams in. Daarnaast namen ook de negen groepswinnaars uit de eerste ronde deel. De Eredivisie-clubs konden niet tegen elkaar loten en de amateurverenigingen speelden thuis indien zij tegen een club uit de Eredivisie speelden. De wedstrijden stonden gepland voor 18 en 19 februari 2012. RKHVV en Telstar stonden op 21 januari al tegenover elkaar. SV Venray tegen VVV-Venlo stond voor 18 februari gepland, maar werd afgelast en op 10 maart ingehaald.
Op 24 februari werd door Claudia van den Heiligenberg en Marèse Nijman na afloop van de wedstrijd FC Zwolle – Telstar in de Eredivisie geloot voor de kwartfinales van het bekertoernooi. Op dat moment was de wedstrijd tussen Venray en VVV-Venlo uit de achtste finales nog niet afgewerkt. Oostkappelle lootte de winnaar van dat duel. In principe een uitwedstrijd, maar omdat Eredivisie-club VVV-Venlo doorging kreeg Oostkapelle een thuiswedstrijd. De wedstrijden werden gespeeld op 16 en 17 maart.
Op 16 maart werd na afloop van de kwartfinalewedstrijd FC Zwolle – ADO Den Haag geloot voor de halve finales van het bekertoernooi. Op dat moment was de wedstrijd tussen Oostkapelle en VVV-Venlo uit de kwartfinales nog niet afgewerkt. De wedstrijden werd afgewerkt op 9 april.
De finale op 27 mei 2012 ging tussen VVV-Venlo en ADO Den Haag. Het was voor beide ploegen de eerste keer dat ze in de finale stonden. De wedstrijd zou aanvankelijk worden gespeeld in Stadion De Vliert van FC Den Bosch. De betrokken partijen konden het echter niet eens worden over de voorwaarden, waarna door loting in Zeist Den Haag werd aangewezen.