Karen Page

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Karen Page
Achtergrond
Uitgever(s) Marvel Comics
Eerste verschijning Daredevil #1 (april 1964)
Bedenker(s) Stan Lee
Bill Everett
Gespeeld door Ellen Pompeo, Deborah Ann Woll
Persoonlijke informatie
Bekende aliassen Paige Angel
Lid (geweest) van Nelson & Murdock, New York Bulletin

Karen Page is een personage uit de comics rondom het personage Daredevil. Ze werd bedacht door Stan Lee en Bill Everett en verscheen voor het eerst in Daredevil #1 in april 1964.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Page bestaat als personage in de serie vanaf het eerste nummer in 1964 tot aan haar moord in het vijfde deel van de tweede serie (385 nummers later in 1998). Ze is de originele secretaresse van het advocatenkantoor van Daredevils alter ego Matt Murdock en Foggie Nelson. Page krijgt een relatie met het hoofdpersonage en is een van de mensen die de ware identiteit van Daredevil kennen. Ze verbreekt hun verloving nadat ze Murdock vraagt te stoppen als Daredevil en hij dat weigert. Haar leven gaat vanaf dat moment van kwaad tot erger, tot Murdock haar helpt om van haar inmiddels opgedane drugsverslaving af te komen. Hun relatie vonkt daarna weer af en aan op tot Bullseye haar vermoordt wanneer hij een projectiel op Daredevil mikt en zij ertussen springt.

Born again[bewerken | brontekst bewerken]

In de verhaallijn Born again ('Wedergeboorte') van Frank Miller is Page de oorzaak van de ellende die Daredevil ten deel valt. Als op dat moment aan heroïne verslaafde pornoactrice, verkoopt ze het geheim van zijn identiteit aan een drugsdealer, die het op zijn beurt doorverkoopt aan Wilson Fisk, de belangrijkste antagonist van de Daredevilserie.