Karin van der Meer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Karin van der Meer

Karin van der Meer is een Nederlands scenarioschrijver en scripteditor.

Levensloop[bewerken]

Haar focus ligt op televisie drama, ze stond aan het hoofd van, of schreef mee aan, veel populaire Nederlandse dramaseries, waarvan enkele ook internationaal te zien zijn, zoals The Swell, Penoza, en Nieuwe Buren. Recentelijk schreef ze de telefilm Taiki, een familiefilm die geselecteerd is voor veel internationale festivals en op het Buff festival in Malmö werd genomineerd als beste Europese jeugdfilm. De film kreeg in Rusland en Noorwegen de audience-award.

Van der Meer volgde tussen 1991 en 1995 een opleiding aan de Hogeschool Inholland. In 1994 ging ze aan de slag voor Doctor Proctor Scripts, waar ze scenario's schreef voor de soapserie Goede tijden, slechte tijden. Na vier jaar werd Van Der Meer hoofdschrijver van deze soap. Later stapte ze over naar Westenwind. In 2000 ontwikkelde ze samen met Michael Belderink een dramaserie over vrouwen, Rozengeur & Wodka Lime. De serie telde zes seizoenen en liep van 2001 tot 2006. Van der Meer ging na twee seizoenen weg bij Endemol en ging verder als freelance-scenarist.

Na Rozengeur & Wodka Lime schreef Van der Meer mee aan de advocatenserie Keyzer & De Boer Advocaten (KRO/NCRV) en ontwikkelde ze de comedyserie Evelien (Net5). In 2009 schreef ze samen met Tomas Ross de vierdelige dramaserie Bernhard, schavuit van Oranje, over het leven van prins Bernhard. Op 28 september 2010 werden zij en collega Tomas Ross onderscheiden met een Zilveren Krulstaart voor beste televisiescenario. In 2013 won ze de Zilveren Krulstaart opnieuw, met het team schrijvers voor Penoza III.

Externe links[bewerken]