Kate Reid

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kate Reid
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Daphne Katherine Reid
Geboren 4 november 1930
Overleden 27 maart 1993 (62 jaar)
Land Engeland
Canada
Werk
Pseudoniem Kate Held
Jaren actief 1953-1993
(en) IMDb-profiel
(en) IBDB-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Kate Reid, geboren als Daphne Katherine Reid (Londen, Engeland, 4 november 1930 - Stratford, Ontario, 27 maart 1993) was een in Engeland geboren Canadees toneel-, film- en televisieactrice.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Vroege jaren[bewerken | brontekst bewerken]

Reid werd geboren als de dochter van Canadese ouders: moeder Helen Isabel-Moore en Walter Clarke Reid, een voormalig Bengaals lansier in het Indiase leger en een gepensioneerd kolonel.[1] Ze genoot onderwijs in Londen en volgde in Canada vervolgens een acteerstudie.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

In haar lange carrière, zowel in Canada als in de Verenigde Staten, vertolkte ze op het toneel de rollen van Lady Macbeth in Macbeth, Katharina in The Taming of the Shrew en Martha in Who's Afraid of Virginia Woolf?.

Ze had daarna rollen in films, waaronder die van Dr. Ruth Leavitt in The Andromeda Strain (1971) en de alcoholiste Claire in de filmversie van A Delicate Balance (1973), gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Edward Albee. Verder was ze te zien in de filmversie uit 1985 van Death of a Salesman, gebaseerd op de gelijknamige roman van Arthur Miller. In de film speelden ook Dustin Hoffman en John Malkovich.

In 1974 werd ze benoemd tot Officier in de Orde van Canada. Ze overleed in 1993 op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor in Stratford, Ontario.

Filmografie (incompleet)[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]