Kees van Vugt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kees van Vugt
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Cornelis Marinus Karel van Vugt
Geboortedatum 8 december 1929
Geboorteplaats Jakarta
Overlijdensdatum 24 maart 2015
Overlijdensplaats Reeuwijk
Sportieve informatie
Discipline roeien
Onderde(e)l(en) vier zonder stuurman
Olympische Spelen 1952
Portaal  Portaalicoon   Sport

Cornelis Marinus Karel (Kees) van Vugt (Jakarta, 8 december 1929Reeuwijk, 24 maart 2015) was een Nederlandse roeier. Hij vertegenwoordigde Nederland eenmaal op de Olympische Spelen, maar won bij die gelegenheid geen medaille.

Hij maakte op 22-jarige leeftijd zijn olympisch debuut op de Olympische Spelen van 1952 in Helsinki. Hij nam deel bij het roeien aan het onderdeel vier zonder stuurman. De roeiwedstrijden zouden initieel plaatsvinden in speciaal hiervoor gebouwde kano- en roeistadion bij Taivallahti, maar door de Internationale Roeifederatie was deze accommodatie in verband met de windgevoeligheid afgekeurd. Hierdoor moest er uitgeweken worden naar een tijdelijk aangelegd roeibaan bij Meilahti, op circa 3 km afstand van het Olympisch Stadion. Het Nederlandse viertal werd in de eerste ronde vierde en laatste met een tijd van 6.56,9. In de herkansing tegen Italië werd het tweede in 6.50,3 en waren zodoende uitgeschakeld.

In zijn actieve tijd was hij aangesloten bij studentenroeivereniging Laga in Delft. Hij was werktuigbouwkundig ingenieur en specialiseerde zich in management carrière ontwikkeling.

Van Vugt werd 85 jaar oud.[1]

Palmares[bewerken | brontekst bewerken]

Roeien (vier zonder stuurman)[bewerken | brontekst bewerken]

  • 1952: herkansing OS - 6.50,3