Kerkhof van Saint-Imoges

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kerkhof van Saint-Imoges
Kerk en toegang kerkhof
Plaats Saint-Imoges Vlag van Frankrijk Frankrijk
Portaal  Portaalicoon   Mens & maatschappij

Het Kerkhof van Saint-Imoges is een gemeentelijke begraafplaats in het Franse dorp Saint-Imoges (departement Marne). Het kerkhof ligt rond de Église Notre-Dame-du-Chêne in het centrum van het dorp. Links van de toegang staat een gedenkzuil voor de gesneuvelde dorpelingen uit beide wereldoorlogen.

Militaire graven[bewerken | brontekst bewerken]

Franse graven

Franse graven[bewerken | brontekst bewerken]

Aan de noordwestelijke zijde van de kerk ligt een militair perk met graven van 21 Franse gesneuvelde soldaten uit de Eerste Wereldoorlog.[1]

St. Imoges Churchyard
Britse graven
Locatie Saint-Imoges, Vlag van Frankrijk Frankrijk
Totaal begraven 77
Ongeïdentificeerd 1
Type Gemeentelijke begraafplaats
Verantwoordelijke Commonwealth War Graves Commission

Britse graven[bewerken | brontekst bewerken]

Aan dezelfde kant liggen 77 Britse gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog. Eén van hen kon niet meer geïdentificeerd worden. De graven worden onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission en zijn daar geregistreerd als St. Imoges Churchyard.[2]

Onderscheiden militairen[bewerken | brontekst bewerken]

  • Edgar Marsden Kermode, onderluitenant bij het West Yorkshire Regiment (Prince of Wales's Own) werd onderscheiden met de Distinguished Service Order, tweemaal het Military Cross en de Distinguished Conduct Medal (DSO, MC and Bar, DCM).
  • Charles Edward Fysh, majoor bij de Seaforth Highlanders werd onderscheiden met de Distinguished Service Order en tweemaal met het Military Cross (DSO, MC and Bar).
  • de kapiteins G.A. Sutherland en Robert Kemp Wellwood, beiden van de Seaforth Highlanders werden onderscheiden met het Military Cross (MC).
  • de soldaten J.F. Murray en E. Scott, beiden van de Gordon Highlanders werden onderscheiden met de Military Medal (MM).
Zie de categorie St. Imoges Churchyard van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.