Kinderkankerfonds

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kinderkankerfonds
Kinderkankerfonds VZW
Motto Het Kinderkankerfonds zet zich in voor een betere levenskwaliteit van kinderen met kanker en hun gezinnen.
Doel De bevordering van de lichamelijke en geestelijke gezondheid van het kind met kanker, de verbetering van de sociale situatie van betrokken kind en gezin en het ondersteunen van wetenschappelijk kankeronderzoek".
Opgericht 2 juni 1988
Zetel Gent, Arrondissement Gent,
België
Personen
Oprichter Yves Benoit
Voorzitter Yves Benoit
Website

Het Kinderkankerfonds, voluit Kinderkankerfonds VZW,[1] is een Belgisch steunfonds, ontstaan in 1985 binnen de Kinderkankerafdeling van het Universitair Ziekenhuis te Gent op initiatief van doctor Yves Benoit, verbonden aan voornoemd instituut.

De officiële start van het Kinderkankerfonds vond plaats op 2 juni 1988[1] met de verschijning van de statuten in het Belgisch Staatsblad. Ondertussen was het Kinderkankerfonds een Vereniging zonder winstoogmerk (vzw) geworden. "Kom op tegen Kanker" werd een belangrijke sponsor van de vereniging.

Het Kinderkankerfonds neemt veel initiatieven om het lot van kinderen met kanker te verbeteren. Naast het bieden van materiële hulp in de vorm van speelgoed, televisies en dergelijke, is er de professionele hulp aan de kinderen en hun familie.

Daarnaast is er ook sinds 1992 het thuiszorgproject Kinder Oncologische Eenheid voor Specifieke Thuiszorg En Rehabilitatie (KOESTER).

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]