Kinnie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Kinnie

Kinnie is een Maltees frisdrankmerk dat in 1952 werd ontwikkeld door Simonds Farsons Cisk PLC. Het wordt gezien als de nationale drank van Malta.

Deze alcoholvrije koolzuurhoudende drank met de zeer kenmerkende bittere smaak wordt gemaakt van zure sinaasappelen en kruiden, waaronder absintalsem. De drank heeft een goudbruine kleur. De citrus-achtige smaak kan worden vergeleken met de chinotto-drankjes die men aantreft in Italië.

In 1975 werd Kinnie verkozen tot drank van het jaar door het Franse Comité International d'Action Gastronomique et Touristique en ontving het de L'Epi d'Or de la Qualite' Internationale vanwege haar originaliteit en kwaliteit. Sinds 1984 is ook een lightversie van Kinnie verkrijgbaar. In 2007 werd een nieuwe variant geïntroduceerd: Kinnie Zest. Deze lightvariant heeft slechts 1 calorie per fles en heeft daarnaast een sterkere, wat zoetere sinaasappelsmaak. Velen ervaren Zest als minder bitter dan de originele Kinnie.


Nederland[bewerken]

Sinds april 2012 is Kinnie verkrijgbaar in Nederland. De frisdrank wordt geïmporteerd en gedistribueerd vanuit Leeuwarden.

Externe link[bewerken]