Kippensoep

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kippensoep

Kippensoep is soep die smaakt naar en gemaakt is uit vlees van de kip en soepgroenten. Kippensoep wordt vooral geconsumeerd voor de maaltijd, bij wijze van voorgerecht. Er bestaan diverse variëteiten, waaronder:

  • Chinese kippensoep, vaak met taugé
  • Joodse kippensoep, op verschillende manieren klaar te maken, maar meestal met stukjes wortel, ui, prei, knoflook en soms met selderij, peterselie en citroen. De joodse wijsgeer Maimonides beschreef deze soep als geneeskrachtig, hierdoor staat kippensoep ook bekend als joodse penicilline.

Kippensoep in de Vlaamse media[bewerken | brontekst bewerken]

Radiopresentator Wim Oosterlinck lanceerde op de Belgische radiozender Studio Brussel eind 2005 een kippensoep-hype. Het was de bedoeling het woord 'kippensoep' zo veel mogelijk in de media te brengen. Verschillende deelnemers aan televisiespelletjes, omroepsters en zelfs enkele reclamejongens namen het kippensoep-woord over in hun werk. Enkele voorbeelden:

In december 2005 bracht de zender zelfs een kippensoep kerstsingle uit om de mensen die het slachtoffer werden van de aardbeving in Pakistan te helpen.

Zie de categorie Chicken soup van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.